Ideale crosscondities bij eerste AVW-cross

Zo’n 100 crossers waren afgelopen zondag op komen dagen om deel te nemen aan de eerste AVW-cross van 2015. De regen van de dagen ervoor had de grond tamelijk drassig gemaakt en daarnaast had de organisatie weer alles in het werk gesteld om het parcours selectief te maken middels dijkbeklimmingen en –afdalingen, boomstammen en slingerpaden. Een uitdaging dus voor de deelnemers die konden kiezen om 1,2 of 3 rondes van ruim 3 km af te leggen.
Waar de linten langs het parcours vaak staan te klapperen bij deze cross langs de Waterweg bleef de wind op deze dag vrijwel achterwege evenals de voorspelde regen. Ideale crossomstandigheden dus waar eigenlijk veel meer dan 25 clubgenoten van hadden moeten profiteren. Winnaars van de (ruim) 6 km werden Hugo van den Haak (AAC) en Monique Leentvaar (Fortuna) in resp. 23.42 en 28.27 en de 10 km werd als snelste afgelegd door Yunis Stitan (Haag) en Rose Enthoven (Loopgroep PK) in 37.01 en 40.41.
Verdere uitslagen en foto’s zijn elders te vinden op de website.
De tweede AVW-cross vindt plaats over ruim 2 weken op zondag 8 november.
     
Komend weekend, als de klok een uur wordt teruggezet, is het qua loopwedstrijden even rustig in de regio. Enkele AVW’ers zullen wel naar Etten-Leur tuigen om deel te nemen aan de plaatselijke (halve) marathon. Een uitstekend georganiseerde en gemoedelijke wedstrijd met ook altijd een vrij grote Belgische deelname.  
Op zaterdag 31 oktober daarentegen moet de regioloper een moeilijke keuze maken tussen de tweede veldloop van het RunningPointcircuit in de Broekpolder en de zware halve van Monster.
Deze Westlandse klassieker wordt voor de 41e keer georganiseerd en voor het eerst onder de naam van EasyRun. Verandering is dat de start niet meer in het centrum van Monster is maar direct naast sporthal de Wielepet waar ook de inschrijf- en kleedgelegenheid is. Uiteraard zijn daarom de parcoursen iets aangepast. De afstanden starten kort na elkaar de EasyRun (halve marathon) om 14:00 uur, de Certhon Run (10,3 km) om 14:10 uur en de Opti-flor Run (5,7 km) om 14:20 uur.
De halve marathon van Monster is tevens de eerste wedstrijd in het halve marathoncircuit bestaande uit vijf halve marathons in de wintermaanden, waaronder de Ruitenburg Halve in Maasluis op zondag 17 januari 2016.