Sportief strijden in het Sterrenbos

Komende zondag gaat in het Sterretjesbos om 11 uur de tweede wedstrijd van het AVW crosscircuit van start. Net als bij de eerste cross van drie weken geleden kan gekozen worden uit 1,2 of 3 rondjes van (ruim) 3 km, uitgezet op de groenstrook tussen station West en de Schenkeldijk. De wedstrijdorganisatie zal het rondje middels slingers, dijkbeklimmingen- en afdalingen, modderpaden en boomstammen ongetwijfeld weer selectief weten te maken. Helaas lijken de weersomstandigheden wat dat betreft niet echt mee te werken want wind, regen en/of kou worden nog niet aangekondigd. Lopen op spikes (of schoenen met noppen) is desondanks aan te raden want slippertjes zijn op de gladde dijk en de modderpaden snel gemaakt. Al kan het lopen op gewone trainingsschoenen ook als een uitdaging worden gezien natuurlijk. Inschrijven voor de cross kan vanaf 9.30u in het clubgebouw van AVW waarvandaan het 1 km lopen is naar de start. De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Een passe partout (voor alle 4 de crossen) kan ook nog worden aangeschaft en kost slechts 10 euro.

Afgelopen zaterdag kruisten twee regiowedstrijden elkaar te weten de tweede RunningPointcross in de Broekpolder en halve marathon van Monster.
De deelnemers aan beide evenementen hoefden niet lang na te denken over de keuze van de kleding want met veel zon, weinig wind en een temperatuur van ruim 15 graden voelde het bijzonder aangenaam aan. Laatstgenoemde wedstrijd, een Westlandse loopklassieker, trok duidelijk de meeste deelnemers met 700 aan de 3 afstanden (5.7, 10.3 en 21.1 km). Er konden gedurende de wedstrijd weer prachtige plaatjes worden geschoten op het strand waarover door de halve marathonlopers tussen Kijkduin en Hoek van Holland bijna 9 km moest worden gelopen. Over het algemeen was het zand dankzij het laagtij goed te belopen uitgezonderd het gedeelte bij de zandmotor waar het ploeteren was door de zachte bandensporen. Nieuw was dat start en finish niet meer in het centrum van Monster lag maar direct voor sporthal de Wielepet wat door de meeste lopers als een vooruitgang werd betiteld.
Winnaar van de langste afstand werd Jay Sauer (AV Cifla) in 1.20.56 terwijl bij de vrouwen Marieke Boekestijn van AVW voor de derde keer de snelste vrouw overall werd in een, gezien het zware parcours, knappe tijd van 1.30.45. Ook Gerard de Lange leverde een opvallend goede prestatie door als derde overall te finishen op ruim een halve minuut van de winnaar.

Behalve bij de AVW-cross zullen komende zondag ook clubgenoten te zien zijn bij de Berenloop op Terschelling (enkelen lopen de hele marathon) en de Spark van Buurenloop in Spijkenisse. Kijk op de loopkalender voor meer info!