Weer een lenteachtige wintercross

Net als bij de eerste wedstrijd op 18 oktober mochten de deelnemers aan de AVW-cross afgelopen zondag onder lenteachtige omstandigheden door het Sterrenbos rennen. Weliswaar was de grond door de regenval van de dagen ervoor wat drassiger dan toen, maar van echt selectieve omstandigheden was nog lang geen sprake.  Om 11.00 uur klonk onderaan de dijk het startschot voor 1, 2 of 3 afwisselende rondes van ruim 3 km. Deelnemers die spikes of schoenen met noppen droegen waren op het gladde parcours absoluut in het voordeel, zeker bij de dijkafdalingen en de scherpe bochten. Winnaars van de 6 km werden Monique Leentvaar (Fortuna) en Daan Valstar (Olympus ’70) en van de 9 km Rene van der Stap (ook Olympus). De opkomst mocht met zo’n 100 hardlopers een meevaller worden genoemd daar er op deze dag concurrentie was van de Spark van Buurenloop in Spijkenisse, de Klaverbladloop in Zoetermeer en de Berenloop op Terschelling. De resterende twee AVW-crossen zullen worden afgewerkt op de zondagen 29 november en 27 december.   

Opvallendste AVW-prestaties vielen dit weekend te noteren op Terschelling en in Zoetermeer. Bij de Berenloop op het Waddeneiland liepen Ton ten Kate, Kees van der Eijk en Hans Knoops namelijk de hele marathon waarvan deels over het strand. Onder winderige en droge omstandigheden wist Ton net onder de 3 en een half uur te finishen en kwamen Kees en Hans resp. uit op 3.36 en 3.51.
Dichter in de buurt liep Esther van Loenen bij de Klaverbladloop naar een mooi pr van 1.13.14 op de 15 km. Nog altijd op zoek dus naar haar grenzen. Proficiat Esther!

Komende zondag staat in Nijmegen een van de loopklassiekers van het jaar op het programma, te weten de Zevenheuvelenloop door het fraaie bosrijke buitengebied van de oude stad aan de Waal. Onder de 30.000 deelnemers aan de 15 km zijn elk jaar ook een handvol AVW’ers te vinden.
Verder is het rustig op de loopkalender; eerstvolgende regioloop is op zaterdag 21 november de derde cross van het RunningPointcircuit in de Broekpolder. Start van de lange cross (9 km) is om 13.30u en van de korte (4,5 km) om 13.15u.