Aanstaande zondag weer ploeteren in Maassluise modder

Komende zondag kan bij AVW alweer aan de derde cross van 2015 worden deelgenomen. Na 2 bijna zomerse uitvoeringen lijkt er nu - gezien de grote regenhoeveelheden van de afgelopen tijd - een zwaardere cross op stapel te staan.  Blubber, wind en regen vormen echter maar een deel van de ervaren zwaarte, want het parcours wordt pas echt selectief dankzij de obstakels en de slingers die de parcoursbouwers erin weten te weven. Dat betekent dus dat op het rondje van ruim 3 km gerekend mag worden op meerdere beklimmingen van de grasdijk, boomstammen op het pad en vele gladde, scherpe bochten. Spikes of trailschoenen worden daarom aangeraden. Loop je op gewone loopschoenen dan is waakzaamheid geboden!  Het startschot in het Sterrenbos zal om 11 uur klinken voor naar verwachting zo’n 100 deelnemers. Er kunnen 1, 2 of 3 rondjes worden gelopen tussen station Maassluis-West en de Schenkeldijk. Vanaf half tien is de inschrijving in het clubgebouw aan de Albert Schweitzerdreef geopend, waarvandaan het een kleine kilometer lopen is naar de start. De vierde en laatste cross wordt op zondag 27 december gelopen.     

Een voorproefje van wat de deelnemers aan de AVW-cross zondag te wachten staat was afgelopen zaterdag zichtbaar in de Broekpolder in Vlaardingen bij de derde Runningpointcross. Weliswaar ontbreken daar de hoogteverschillen maar de plassen en de blubberpassages waren talrijk. Beste baggeraar bleek clubgenoot Gerard de Lange (kersverse vijftigplusser) te zijn die gedurende de 9 km gestaag afstand nam van zijn jongere concurrenten en uiteindelijk met ruime voorsprong finishte. Opvallend was ook de vijfde plaats van leeftijdsgenoot Ron van den Berg, wat toch een soort van comeback mocht worden genoemd. Martin den Hamer behaalde de derde plaats op de korte cross over 4,5 km.

 Het duurt nog bijna 2 maanden maar inmiddels zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse sportieve hoogtepunt van AVW alweer in volle gang. Het betreft hier uiteraard de Ruitenburg Halve van 17 januari 2016. Voor de 22e keer staat de halve marathon op het programma en sinds 2011 onder de huidige naam. Ruim de helft van de vereniging is op deze derde zondag van januari actief als vrijwilliger of deelnemer waardoor Maassluis altijd even wordt omgedoopt tot hardloopstad.   De inschrijving is vorige week van start gegaan. De link is bovenaan de homepage te vinden.