Veel wind bij 5 decemberloop in de Broekpolder

Komende zaterdag is het ‘publieksdag A4’ op de bijna te openen gelijknamige nieuwe rijksweg tussen Delft en Schiedam, die er na een halve eeuw uiteindelijk dus toch is gekomen. Op deze dag wordt de kans geboden om over dit autodomein te wandelen, rennen en/of fietsen. Om 10 uur start de ‘A Run 4 Fun’ over 5 en 10 km, georganiseerd door de provincie Zuid-Holland. Iedereen is welkom en inschrijving is niet noodzakelijk conform de Havenloop in Maassluis op de Dag van de Duurzaamheid. Op de locatie (Woudweg 25, Schiedam) is geen omkleed- en opbergmogelijkheid aanwezig en geadviseerd wordt om met de fiets te komen. Indien je toch met de auto komt kan geparkeerd worden op parkeerterrein Rijkswaterstaat op de Derde Werelddreef 1 in Delft. Grijp deze unieke kans!

Afgelopen zaterdag 5 december werd in Vlaardingen een prestatieloop over 5, 10 en 21,1 km georganiseerd. Een krachtige zuidwester maakte het voor de 500 (!) deelnemers vrij lastig al waren veel gedeeltes in de Broekpolder vrij goed beschut. Het kwam dus eigenlijk wel goed uit dat de open Foppenpolder niet werd aangedaan vanwege de afgesloten brug over de Boonervliet. Een vijftiental AVW’ers nam aan de wedstrijd deel, waarvan 7 aan de halve marathon. Opnieuw liet trainingscoördinator Gerard de Lange zien dat je op vijftigjarige leeftijd nog tot bijzondere prestaties kan komen met een derde plaats overall en een tijd van 1.16.56. 
Zondag zullen er om 15.30 uur ongetwijfeld (veel) meer blauwwitten aan de start staan bij de sfeervolle Bruggenloop in Rotterdam. Het 15 km parcours gaat dit jaar over zes bruggen en een viaduct, waaronder de bekende Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug. Het zal voor de ruim 10000 deelnemers een bijzondere gewaarwording zijn in de kerstschemering. Start en finish liggen bij Stadion de Kuip.