Lopen over de snelweg en de Brienenoordbrug in 1 weekend

Unieke beelden afgelopen zaterdag op de A4 tussen Schiedam en Delft waar Rijkswaterstaat de publieksdag had georganiseerd. Na elkaar konden hardlopers, racefietsers en recreatiefietsers het splinternieuwe asfalt testen en ervaren hoe de hoogteverschillen zijn tussen de diepe bak, het eco-aquaduct en de landtunnel. Op het hardlooponderdeel (start om 10 uur) kwamen ruim 1500 deelnemers af, waaronder ook veel clubgenoten, getooid in het blauwwit. Van het uitzicht hadden sommigen zich misschien meer voorgesteld maar dat is het logische gevolg van de verdiepte aanleg van dit stuk A4, waarover 50 jaar gesteggeld is. Wanneer de auto’s erover zullen gaan razen wordt duidelijk als het Hoogheemraadschap van Delfland beslist heeft over de watervergunning. De verwachtingen lopen uiteen, maar het zou in 2015 nog moeten lukken.

Een dag later werd onder ideale loopomstandigheden de 28e Bruggenloop in Rotterdam gelopen. Om half 4 's middags klonk bij stadion de Kuip het startschot voor ruim 11000 deelnemers die over 15 km onder meer de Erasmusbrug en Brienenoordbrug moesten bedwingen. Winnaar van de ‘schemerloop’ werd – niet voor de eerste keer – Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek in een voor een 47-jarige aansprekende tijd van 48.37. Een dertigtal AVW’ers proefden dit jaar van de aparte kerstsfeer in de Havenstad.

Komend weekend staan er opnieuw een aantal aantrekkelijke lopen op het programma. Op zaterdag zijn dat de Meeuwen-makrelen-loop in Scheveningen, de Pallandtloop in Middelharnis (beide over 10 Engelse Mijl) en de al bijna klassieke Linschotenloop (halve matahon). Zondag kan bij Energie in Barendrecht ook 10 Engelse mijl worden gerend bij de Kerstloop. Voor meer info kan geklikt worden op de links van de AVW-loopkalender.

Tenslotte willen we alvast wijzen op de vierde en laatste AVW-cross, die voor zondag 27 december op het programma staat. Voor elke crossliefhebber een aanrader en voor de thuislopers eigenlijk een must. Kerstbomenslalom, glühwein en oliebollen zullen ongetwijfeld weer present zijn!