Afsluiting AVW-crosscircuit op 3e Kerstdag

Aanstaande zondag 27 december vindt de vierde en laatste loop plaats van het AVW-crosscircuit 2015. Na 2 lenteachtige crossen en een typische herfstachtige met wind en regen zal ook de vierde cross op zeker verstoken blijven van winterse perikelen. Tenzij kerstbomen, oliebollen en glühwein als zodanig aangemerkt worden, want daar zal de wedstrijdorganisatie op deze Derde Kerstdag weer zorg voor dragen. Net als voor een uitdagend parcours met klimmetjes als kuitenbijters en obstakels in de vorm van boomstammen, scherpe modderige bochten en de befaamde kerstbomenslalom. Er kan gekozen worden voor het lopen van 1,2 of 3 rondes van (ruim) 3 km welke alle drie om 11 uur van start gaan achter de grasdijk ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Schenkeldijk. Na afloop volgt de prijsuitreiking in de kantine voor de klassementen over de diverse afstanden, immer onderhoudend dankzij de improvisaties van WOC-coördinator Ruud Wessels. Alle reden dus om zondag na de passieve, calorierijke Kerstdagen de spikes, voetbalschoenen of hardloopschoenen aan te trekken voor een heerlijk zware cross door het Sterrenbos! Inschrijven (voor een paar euro) en verkleden kan vanaf half 10 in de kantine.

Voor hen die rondom de Kerstdagen wat verder weg willen lopen zijn de Derderkerstdagloop in Arnhem en de Sylvestercross in Soest op oudejaarsdag echte aanraders. Begin 2016 zal de aandacht zich bij AVW uiteraard meteen toespitsen op de Ruitenburg Halve van 17 januari waarvoor al ruim 100 voorinschrijvingen binnen zijn.
Op dinsdag 5 januari zal de traditionele Nieuwjaarsreceptie worden georganiseerd in het clubhuis en zal de reguliere training vervallen.