Ook Crosserie 2015 bij AVW weer succesvol

Afgelopen zondag werd de vierde en laatste cross van 2015 bij AV Waterweg gelopen. Wederom mocht gesproken worden van milde weersomstandigheden met een warme wind uit het zuiden. Op de altijd speciale kerstcross kwamen meer deelnemers af dan bij de voorgaande 3, mede dankzij de opkomst van jeugdige sporters van plaatselijke verenigingen. Ook enkele snelle lopers uit de regio wisten op deze derde Kerstdag echter de weg naar Maassluis te vinden en troffen daar behalve een pittig parcours ook oliebollen en glühwein. De traditionele kerstbomenslalom moest noodgedwongen worden afgeblazen en werd vervangen door een geïmproviseerd houtwerk, dat 100 meter voor de finish de snelheid eruit haalde. Daarnaast lagen onderweg veel boomstammen op het parcours en werd de grasdijk meerdere malen beklommen met als nieuwtje dat dat ook eenmaal vanaf de spoorwegzijde gebeurde. Opgeteld was het rondje van 3 km door alle omleggingen zo’n 400 meter langer en liepen de deelnemers aan de langste afstand dus ruim 10 km over het modderige veld.

Winnaar van die lange cross bij de mannen werd ultraloper Pascal van Norden van AV Gouda en bij de vrouwen Rose van Enthoven van Loopgroep PK, die daarmee tevens winnares werd van het overall klassement. Rene van der Stap van Olympus ’70 was de beste bij de mannen in het 9-km-klassement. Andere klassementswinnaars waren Daan Valstar (Olympus ’70) en Monique Leentvaar (Fortuna) op de 6 km en Gysa Vliegenthart en Lennart Mureau (beiden uit Maassluis) op de 3 km bij de jeugd.
De (sponsorloze) crosseditie van 2015 trok gemiddeld 100 lopers per wedstrijd en blijft een leuke afwisseling op de wegwedstrijden. Volgend jaar keert hij dus zeker terug met mogelijk een enkele wijziging erin, afhankelijk van de inbreng van gulle sponsors.

De neuzen bij AVW gaan zich nu uiteraard richten naar zondag 17 januari als de Ruitenburg Halve op het programma staat. Inschrijven is al mogelijk via de website waar ook de andere info te vinden is.
Volgende week dinsdag (5 januari) wordt er bij de nieuwjaarsreceptie eerst getoost op het nieuwe jaar. Deze begint om 8 uur zodat de reguliere training deze avond vervalt.