Zondag 17 januari Ruitenburg Halve!

Nog maar ruim een week en dan staat bij AVW weer het grootste evenement van het jaar op het programma. Op zondag 17 januari 13.00 uur zal namelijk voor de 22e keer de halve van Maassluis van start gaan en voor de zesde keer onder de naam Ruitenburg Halve.
Naast de halve marathon kan worden deelgenomen aan de 5 en de 10 km die op hetzelfde tijdstip vanaf de Jan Schoutenlaan zullen vertrekken.
Het parcours van de halve marathon is gewijzigd t.o.v. de voorgaande jaren. De eerste 8 km zijn nog ongewijzigd zodat eerst over de Westlandseweg richting Maassluis centrum wordt gelopen en via de Rozenlaan en de Parallelweg terug naar Maasluis-West. Achter het clubgebouw van AV Waterweg wordt dan echter op de Schenkeldijk voor de manege linksaf geslagen en niet meer de Oranjedijk opgelopen. Voor de spoorbomen gaat het vervolgens rechtsaf de nieuwe Polderhaakweg op om na ruim 13 km uit te komen bij de rotonde van de Hoeksebaan/Pettendijk. Via de Bonnenlaan en de Staelduinlaan wordt de Maasdijk bereikt waarlangs het 6 km lang verder gaat tot aan de Jan Schoutenlaan, van waar het nog 200 meter is tot aan de finish.

Meer info over de wedstrijd (inschrijfgeld, kleedgelegenheid, tijdregistratie) is te vinden op de website. Ook voorinschrijven kan daar nog steeds. Er zijn al ruim 200 aanmeldingen binnen dus het ziet er naar uit dat het weer een prachtige editie van de halve van Maassluis gaat worden. De wedstrijd maakt tevens deel uit van het (nog sponsorloze) halve marathoncircuit, dat bestaat uit 5 halve marathons in de regio.

Afgelopen weekend vonden er diverse nieuwjaarslopen plaats waarvan die in Hoek van Holland de meeste AVW’ers trok. Een afwisselend parcours van 2,5 km over asfalt en bospaden onder droge en milde omstandigheden zorgde voor een prima loopstart van het nieuwe jaar 2016.
Komende zaterdag kan daar een vervolg aan worden gegeven in Vlaardingen waar om 13.30 uur in de Broekpolder de vierde en laatste Runningpointcross van start gaat. De afstand van de lange cross bedraagt dit keer 10 km en belooft weer een natte, modderige aangelegenheid te worden. Een mooie voorbereiding op de Ruitenburg Halve!