Voor de 22e keer de Halve van Maassluis

Zondagmiddag om 13:00 uur zal aan de Jan Schoutenlaan het startschot klinken voor de 22e editie van de Halve van Maassluis en voor zesde keer onder de naam van de Ruitenburg Halve. Naast de hoofdafstand over 21,1 km starten tegelijkertijd de prestatielopen over 5 en 10 km.

De voorinschrijving verloopt voorspoedig en lijkt weer te wijzen op een aantal deelnemers dat richting de 1000 gaat. De vooruitzichten zijn zo waar wat winters te noemen met een temperatuur van rond het vriespunt en een zwakke noordoostenwind. Ideale omstandigheden voor een snelle tijd op het snelle parcours. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 11 uur in de Wethouder Smithal.

Het parcours van de halve marathon is wel gewijzigd t.o.v. de voorgaande jaren. De eerste 8 km zijn nog ongewijzigd zodat eerst over de Westlandseweg richting Maassluis centrum wordt gelopen en via de Rozenlaan en de Parallelweg terug naar Maasluis-West. Achter het clubgebouw van AV Waterweg wordt dan echter op de Schenkeldijk voor de manege linksaf geslagen en niet meer de Oranjedijk opgelopen. Voor de spoorbomen gaat het vervolgens rechtsaf de nieuwe Polderhaakweg op om na ruim 13 km uit te komen bij de rotonde van de Hoeksebaan/Pettendijk. Via de Bonnenlaan en de Staelduinlaan wordt de Maasdijk bereikt waarlangs het 6 km lang verder gaat tot aan de Jan Schoutenlaan, van waar het nog 200 meter is tot aan de finish.

Op de site is zowel een fotoreportage van het parcours als een link naar afstandmeten.nl van de diverse afstanden te vinden.

 

Zo’n 80 vrijwilligers zijn nodig om deze wedstrijd te organiseren, die allemaal binnen de eigen vereniging worden gevonden;
het begint al op zaterdagavond bij de opbouw van de Wethouder Smithal, gevolgd door het afzetten en bewaken van het parcours op zondag (met gecertificeerde verkeersregelaars), de uitslagverwerking bij de finish en achter de computer, de verwerking van de voor- en na-inschrijvingen en prijsuitreikingen in de sporthal, de bemanning van de drankposten, de voor- en achterfietsers, de invulling van de pr-activiteiten en zo meer.
Er blijven dan nog enkele gelukkige clubleden over die kunnen meedoen aan de wedstrijd, al dan niet in een hazenrol.

Voor hen die graag hadden meegelopen zal er op zaterdagmiddag als alternatief een try-out worden afgewerkt over het parcours van zondag. De start is om 13:00 uur en vanaf 12.00 uur kan in de kantine aan de Albert Schweitzerdreef worden omgekleed. Net als op de wedstrijddag kan op deze zaterdag een kortere afstand worden gelopen en zal onderweg verzorging aanwezig zijn.

Het belooft dus opnieuw een fraai sportweekend te worden in Maassluis, dat mogelijk ook toevallige voorbijgangers zal enthousiasmeren voor de loopsport en hen kan doen besluiten om eens een trainingsavond te bezoeken bij AV Waterweg.
De Ruitenburg Halve is tevens de derde van de vijf lopen van het regionale halve marathoncircuit, dat nog zal worden gevolgd door de Midden Delfland (20 februari) en de Ruitenburg Halve Westland (2 april).