Midden Delfland Halve alweer voor de 13e keer

In 2004 organiseerden de hardloopverenigingen Thof Running uit Maasland en de Hardloper uit Schipluiden in het kader van de fusie tot Midden Delfland een eenmalig bedoelde halve marathon. De wedstrijd in de late winter bleek echter dermate succesvol dat hij sindsdien niet meer van de jaarlijkse loopkalender is verdwenen.
Inmiddels staat aanstaande zaterdag dus alweer de 13e editie van de Midden-Delfland Halve voor de deur en zullen om 13:30 u honderden lopers vanuit Schipluiden vertrekken voor een fraaie ronde van 10 of 21,1 km over de markante plaatselijke spoorbrug, door het Midden Delflandse polderlandschap, het centrum van Maasland en terug langs de Trekvliet en de Duifpolder weer Schipluiden in. Verkleed- en inschrijfgelegenheid bevind zich aan de Tiendweg bij het sportcomplex van VV Schipluiden welke vanaf 11:30 u zal zijn geopend.

De halve marathon maakt weer deel uit van het halvemarathoncircuit, bestaande uit vijf wedstrijden in de directe omgeving met als afsluitende loop de Ruitenburg Halve Westland op 2 april. Om in het eindklassement te komen moeten minimaal 3 wedstrijden worden gelopen. Deelnemers die meer dan 3 wedstrijden uitlopen krijgen hiervoor bonuspunten toebedeeld. Voor alle lopers in het eindklassement zijn er geldprijzen, die beschikbaar zijn gesteld door de deelnemende verenigingen.

Op zondag 27 februari wordt bij AV Waterweg de tweede marathontrainingsloop georganiseerd ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon (10 april). De te lopen afstanden variëren van 6 (1 ronde) tot 30 km (5 rondes) met start en finish naast het clubgebouw van AVW. Meer info hierover is te vinden onder deze link.