Beginnen met lopen? Kom 20 maart naar AV Waterweg!

Al vele jaren organiseert AVW voor beginnende hardlopers een cursus, die van start gaat omstreeks de overgang van wintertijd naar zomertijd. Deelnemers ontwikkelen in groepsverband en onder leiding van deskundige en ervaren trainers hun conditie en loopvermogen. In 2016 hebben ruim 35 deelnemers met succes de loopcursus afgesloten tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van AV Waterweg in juni.

Een dag voor het begin van de cursus wordt op maandag 20 maart 2017 een voorlichtingsavond bij AV Waterweg georganiseerd, aanvang 20:00 uur. Daarbij kan iedereen persoonlijk kennismaken met de trainers, wordt een en ander over het programma toegelicht, en zal  Michel de Maat uitleggen waarom goede hardloopschoenen zo belangrijk zijn en wat een rol speelt bij de keuze van het juiste schoeisel.
De eerste trainingsavond is dinsdag 21 maart.
De trainingen vinden plaats in de nabije omgeving van het clubgebouw van AV Waterweg aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 471 in Maassluis. Omkleed- en douchegelegenheid is daar aanwezig; aanvang van de training is altijd om 19.30 uur. De cursus kent een rustige opbouw, verdeeld over 22 avonden in 13 weken. Na de eerste introductie zal iedereen het trainingsprogramma ontvangen, zodat men op de hoogte is van de te verwachten inhoud van elke training. De lopers worden in twee groepen ingedeeld. De starters zonder loopervaring, worden getraind door Nell Eichhorn en Wil Lantinga. De groep met enige loopervaring en/of redelijke conditie zullen worden begeleid door Margriet de Vries en Paul Boogh.


Aan het einde van de cursus wordt er voor iedereen een finale testloop georganiseerd van 5 km. Deze afsluitende loop zal plaatsvinden op donderdag 22 juni, tegelijk met de AVW clubkampioenschappen. Alle cursusdeelnemers die de finish passeren ontvangen als beloning voor de trainingsarbeid een certificaat met daarop de gerealiseerde eindtijd.
Voor de kosten hoeft men het niet te laten, want de cursus kost slechts € 35,00 hetgeen bij de inschrijving moet worden voldaan. Na deze cursus voor de beginnende hardloper is het mogelijk om met elkaar in een vervolgtraject te trainen om de in één keer hardlopend af te leggen afstand van 5 km naar 10 km te vergroten. Wie droomt er niet van om volgend jaar in Rotterdam op de Coolsingel na 10 km met een geweldige en trotse smile op het gezicht de finish te passeren!
Wij kijken uit naar vele enthousiaste sportieve lopers en verwelkomen van harte iedereen bij AV Waterweg. Zijn er over de inhoud van deze cursus nog vragen dan is het uiteraard mogelijk contact op te nemen met de coördinator van deze cursus, Wil Lantinga, per e-mail bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .