Laatste en derde trainingsloop bij AVW

Nog maar ruim 3 weken te gaan voordat de 36e editie van de Rotterdammarathon op zondag 10 april van start gaat. Vele AVW’ers zullen die dag weer nerveus in hun loopkleren op de Coolsingel staan hetzij voor de hele marathon, de ‘duo-halve’ of de 10 km. De laatste lange duurlopen moeten echter nog worden afgelegd en aanstaande zondag biedt AV Waterweg daarvoor de gelegenheid met de derde trainingsloop over 30 km.

Om 11 uur kan direct naast het AVW-clubgebouw gestart worden voor 1 tot en met 5 rondjes van 6 km, onder begeleiding van tempolopers, die snelheden aanhouden van 4.15 tot 6.30 min/km (oplopend met 15 seconden). Het parcours loopt vanaf het clubgebouw naar de Oranjedijk langs de manege, rechtsaf bij de Korte en de Lange Kruisweg, linksaf bij de Schenkeldijk, rechtsaf bij de Albert Schweitzerdreef en over het fietspad terug naar het clubgebouw. Bij het start/finishpunt is er verzorging aanwezig en kan ook eigen (sport)drank op de tafels worden neergezet. Aangeraden wordt een tempo te lopen dat minimaal 15 seconden per kilometer boven het beoogde wedstrijdtempo ligt.
Vanaf half tien is de inschrijving (4 euro, waarvan 1 voor het goede doel) geopend.Afgelopen zaterdag waren een dertiental clubgenoten actief in het fraaie bos- en duingebied van Oostvoorne bij de plaatselijke halve marathon. Onder werkelijk prachtige omstandigheden met weinig wind en een helblauwe lucht werden onverwacht rappe tijden gelopen. Natuurlijk mag na zo’n wedstrijd gesproken worden van een positieve tussenbalans maar zegt het tevens nog niets over de uitvoering op 10 april. Kunst is om de komende weken geen blessures op te lopen en ook mentaal fit te blijven. Want boven de 30 km krijg je het als hardloper geheid voor je kiezen en zul je de pijn met positieve gedachten te lijf moeten gaan.

Vorige week was er al uitgebreid aandacht voor maar voor diegenen die het gemist hebben nog even kort de aankondiging dat binnenkort bij AVW de cursus voor beginnende hardlopers weer van start gaat.

Ter voorbereiding op de cursus wordt op woensdag 23 maart 2016 een voorlichtingsavond bij AV Waterweg georganiseerd, aanvang 20:00 uur. Daarbij kan iedereen persoonlijk kennismaken met de trainers, wordt een en ander over het programma toegelicht, en zal  Michel de Maat uitleggen waarom goede hardloopschoenen zo belangrijk zijn en wat een rol speelt bij de keuze van het juiste schoeisel. De eerste trainingsavond zal zijn op dinsdag 29 maart.
Voor meer info zie de link.