Laat 10 april maar komen!

Afgelopen zondag werd bij AVW de derde en laatste marathontrainingsloop afgewerkt. Met nog 3 weken te gaan tot de Rotterdam Marathon van 10 april was het een van de laatste gelegenheden om nog een dertiger te lopen en te testen of het lichaam voldoende geprepareerd is voor de 42,2 km.
Vooraf werd een waardecheque van EUR 300,00 overhandigd aan de voorzitter mevr Marijke Sentges van Stichting On Wheels zijnde de (extra) opbrengst van de 3 trainingslopen.
De kleine 100 lopers (waaronder 40 van de eigen vereniging al dan niet in een hazenrol) troffen prettige loopomstandigheden bij een temperatuur van 8 graden en een zwakke noordenwind. Ideaal marathonweer eigenlijk welke op 10 april vooral ook bij de deelnemers hartelijk zou worden ontvangen. Daar is 3 weken van tevoren alleen nog weinig zinnigs over te zeggen.
In ieder geval verliep de trainingsloop naar wens  en kan het afbouwen nu gaan beginnen om in optimaal getrainde en uitgeruste toestand aan de Coolsingel te verschijnen.

In de marathonvoorbereiding naar Rotterdam is de pasta party natuurlijk een niet meer weg te denken fenomeen voor de AVW’er. Zowel voor de deelnemers aan de marathon als aan de 10km zal er in de kantine op de voorafgaande vrijdagavond dus weer een koolhydraatrijk en smakelijk Italiaans buffet op tafel staan. Nu al vast het verzoek om je vooraf op te geven via een formulier op het mededelingenbord in de hal van de kantine. Minimum aantal deelnemers is 20 en het maximum 35, dus wees er op tijd bij!

Woensdag 23 maart gaat de nieuwe cursus voor beginnende lopers bij AVW van start met een voorlichtingsavond. Daarbij kan iedereen persoonlijk kennismaken met de trainers, wordt een en ander over het programma toegelicht, en zal  Michel de Maat uitleggen waarom goede hardloopschoenen zo belangrijk zijn en wat een rol speelt bij de keuze van het juiste schoeisel. De eerste trainingsavond zal zijn op dinsdag 29 maart.
Gedurende 13 weken zal op dinsdag- en donderdagavond aan conditie en looptechniek worden gewerkt, verdeeld over twee groepen, waarbij de echte starters zonder loopervaring worden getraind door Wil Lantinga en Nell Eichhorn en zij met enige loopervaring en/of redelijke conditie door Margriet de Vries en Paul Boogh.
Aan het einde van deze cursus wordt op donderdag 23 juni tijdens het AVW-clubkampioenschap een afstand van 5 km gelopen. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden nog steeds aansluiten bij de groep(en)! Meer info is hier te vinden.