Laatste serieuze test voor de Rotterdammarathon

Zaterdag wordt in Naaldwijk de Ruitenburg Halve Westland georganiseerd, voorheen bekend onder de naam Arcade Halve. Om 2 uur zal aan de Stokdijkkade het startschot klinken voor zowel de 10 als de 21,1 km en zal gefinished worden in het centrum van Naaldwijk.
Voor de deelnemers aan de Rotterdam Marathon is dit de laatste gelegenheid om via een snelle tien of een ingehouden halve marathon (bv op het beoogde marathontempo) te testen hoe het er voor staat met de fysieke gesteldheid.
De Ruitenburg Halve Westland is tevens de afsluitende loop van het halve marathoncircuit én de start van het Agium Runcircuit dat na 3 jaar het Fides Runcircuit opvolgt. Behalve de naamgeving is er verder weinig veranderd. Het circuit beslaat negen wedstrijden in het Westland en wordt op 24 september afgesloten met Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande.

Op zondag 10 april gaat het dus weer los in Rotterdam waar om 10 uur het kanon zal afgaan na het massaal gezongen ‘you never walk alone’ onder de groene hoogwerker met Lee Towers. Zo’n 15000 lopers zullen zich vervolgens wagen aan de 42,2 km waaronder een dertigtal AVW’ers (namen volgen volgende week).
Zoals gebruikelijk zal de donderdag voorafgaande aan de marathon de jaarlijkse algemene ledenvergadering bezocht kunnen worden waarin onder ander een nieuwe voorzitter zal worden gepresenteerd. Een dag later vindt in dezelfde kantine de pastaparty plaats. Zowel voor de deelnemers aan de marathon als aan de 10km zal er vrijdagavond dus een koolhydraatrijk en smakelijk Italiaans buffet op tafel staan. Opgeven kan nog via een formulier op het mededelingenbord in de hal van de kantine. Het maximum aantal deelnemers is 35, dus wees er op tijd bij!
Voor de marathondag zelf heeft Patrick van der Spek ook dit jaar kunnen regelen dat AVW-leden en introducees kunnen beschikken over kleed- en douchegelegenheid in het Zadkine College vlak achter het Hofplein. Ook hier kun je je als deelnemer nog voor opgeven via het mededelingenbord. Voor leden die deelnemen aan de 10 km of de marathon is het EUR 10,- en voor niet-leden 15. Supporters, familie en begeleiders die komen aanmoedigen mogen gratis mee!

Dinsdag 29 maart tenslotte gaat de nieuwe cursus voor beginnende lopers bij AVW van start!
Gedurende 13 weken zal op dinsdag- en donderdagavond aan conditie en looptechniek worden gewerkt, verdeeld over twee groepen, waarbij de echte starters zonder loopervaring worden getraind door Wil Lantinga en Nell Eichhorn en zij met enige loopervaring en/of redelijke conditie door Margriet de Vries en Paul Boogh.
Aan het einde van deze cursus wordt op donderdag 23 juni tijdens het AVW-clubkampioenschap een afstand van 5 km gelopen. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden nog steeds aansluiten bij de groep(en)! Meer info is hier te vinden.