Liefst 17500 inschrijvingen op de hele marathon

Liefst 17500 hardlopers hebben zich ingeschreven voor de 36e Rotterdammarathon op zondag 10 april. Onder hen 30 lopers van AV Waterweg met als snelste clubgenoot Gerard de Lange en al opvallendste good-old Siem Pleijsier, die als 81-jarige gaat proberen zijn Nederlands record bij de 80-plusssers scherper te stellen. Bleef hij vorig jaar nog een kleine 10 minuten boven de 5 uur, inclusief valpartij en schoenwissel, dit jaar wil hij een aanval gaan doen op de 5-uur grens.
Andere AVW’ers die zich aan de marathon gaan wagen: Frank de Bie, Alex Nieuwenhuizen, Annemarie Dijksman, Lenie de Visser, Fred Lantinga, Patrick van der Spek, Eric Klok, Eite Slootheer, Esther van Loenen, Jaap van Pelt, Eric van Waas, Bert Daamen, Ron van den Berg, Martin den Hamer, Rik van der Have, Edwin Vijverberg, Dennis van Eijck, Quirijn Oudshoorn, Chris Dijkstra, Frank van Roon, Lidy Warffemius, Ruurd van Os, Kees van der Eijk, Martin Bot, Arie Vliegenthart, Gilbert Post, Paul Luijenburg en Ruud Wessels.


Het parcours is vergelijkbaar met de afgelopen jaren en voert van de Coolsingel over de Erasmusbrug naar Stadion Feijenoord en de Slinge, terug naar Noord over de Erasmusbrug, rondom de Kralingse Plas en over de Blaak weer naar de Coolsingel
De laatste weersverwachtingen voor zondag zijn gunstig te noemen. De temperatuur zal niet hoger komen dan een graad of 12 terwijl het bij de start om 10 uur nog een stuk frisser zal zijn. Bovendien  lijkt de wind mee te gaan vallen dus ideaal voor een hardloopwedstrijd over ruim 40 km.
Net als andere jaren zullen er voor de AVW’ers drankposten zijn op de punten 13, 23 en 32 km, waar clubgenoten klaar staan om de eigen sportdranken aan te reiken. Aanstaande vrijdag kunnen de drie flesjes worden ingeleverd bij de traditionele pasta-party in het AVW-clubgebouw. Altijd gezellig en een betere plek om je marathonverhalen te lozen dan bij het thuisfront, dat blij zal zijn eens wat anders te kunnen eten dan die eeuwige pasta.
Ook enkele 10-km-deelnemers zullen bij de pasta-party aanwezig zijn om vast sfeer te kunnen proeven met het oog op een eventuele latere marathondeelname.
Op de marathondag zelf is er voor de AVW’ers kleed-, massage- en douchegelegenheid geregeld bij het Zadkin-college met dank aan Patrick van der Spek.
Mochten enkele lopers nog behoefte hebben om ’s avonds los te gaan op een marathonfeestje dan zijn zij welkom in brasserie In Zight waar de Maaslandse loopvereniging Thof Running het project ‘de Finale’ zal afsluiten, waaraan liefst 80 marathonlopers deelnemen. Voor 25 euro kun je je verhaal kwijt tussen medelopers in een heerlijk ontspannen sfeer. Voorwaarde is wel dat je bent uitgenodigd door een deelnermer aan de Finale! Zie de Thofsite voor meer info.  
De zondag na de marathon zal bij AV Waterweg de achtste Ladies Run van start gaan om 11:00 uur. Meer daarover volgende week.