Koude Ladies Run met warme sfeer

Eerdere jaren trof de Ladies Run bij AVW vrijwel standaard lenteachtige weersomstandigheden, maar daarvan kon afgelopen zondag bij de achtste uitvoering niet gesproken worden. Weliswaar brak gedurende de wedstrijd de zon door maar door de wind en een temperatuur van onder de 10 graden werd na afloop vrij snel de warme kantine opgezocht.
Het goede doel van de Ladies Run was dit jaar de Nierstichting, en dan met name voor financiële ondersteuning van de draagbare kunstnier. Die is een enorme uitkomst voor de vele dialysepatiënten, die nu vele uren per week afhankelijk zijn van het dialyse-apparaat.
Jaarlijks overlijden er zo’n 1.000 dialysepatienten die hun laatste jaren nauwelijks vrijheid hebben gekend. De draagbare kunstnier geeft weer de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden, daarom is innovatie op het gebied van dialyse hard nodig.
De meisjes en dames konden deelnemen aan de afstanden 1, 3, 5 en 10 km met start en finish op de atletiekbaan. Om 11 uur gingen eerst de meisjes fanatiek van start voor hun 2 en een halve ronde over de baan, waarbij sommigen na een halve ronde pijnlijk tot de ontdekking kwamen dat 1000 meter sprinten echt ondoenlijk is. Allen bereikten echter voldaan de finishlijn waar ze op de digitale klok hun eindtijd konden zien.


Tien minuten later werden de vrouwen weggeschoten waarna ze na 1 of 2 rondes op de baan werden opgewacht door een mannelijke voor- en achterfietser. Onderweg stonden personen van hetzelfde geslacht opgesteld als parcourswachter, verspreid over de Oranjepolder tussen AVW en de Maasdijk. Uiteraard was hier sprake van een recreatieve loop, maar toch werden er enkele knappe prestaties neergezet. 
Rond kwart over 12 bereikten de laatste deelneemsters aan de 10 km de finish en konden de voorbereidingen worden getroffen voor de uitgebreide tombola. Vele prijzen waren door de Maassluise middenstand beschikbaar gesteld met als hoofdprijs een weekendje uit in Nijmegen. Opvallend was dat bij alle getrokken loten (er waren toch tientallen prijzen) de winnaar zich direct meldde wat er op duidde dat vrijwel alle deelneemsters in de kantine waren blijven hangen.
Wederom een bijzonder geslaagde Ladies Run dus die ruim 500 euro opleverde voor de Nierstichting. Met dank aan organisatrice Astrid Wilmink die beloofde het bedrag nog te gaan verhogen via haar deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse.
Chapeau Astrid!

Komend weekend staan er geen bijzondere wedstrijden gepland. Wel kan op Koningsdag uiteraard worden deelgenomen aan de Groene Oaseloop in Maasland (6 en 10 km start om 12.45 uur) en de 69e (!) Havenloop in Vlaardingen (5 en 10 km start om 13.15 uur). Een prima start van een feestelijke middag!