Groene Oaseloop aanzet tot Westlands loopseizoen

Vorige week woensdag stonden veel AVW’ers aan de start bij de Groene Oaseloop in Maasland. Het werd zoals bekend een frisse Koningsdag wat ook de lopers aan de 6 en 10 km aan den lijve ondervonden toen een hagelbui 5 minuten na de start om 12.45 uur losbarstte. De start was in tegenstelling tot eerdere jaren in de Doelstraat en ook de laatste 2 kilometer was veranderd. Op de Trekkade werd nu het Maaslandse Bos ingegaan en liet men de Kluiskade letterlijk links liggen. In totaal deden er aan de 2 lange afstanden zo’n 150 lopers mee wat aanmerkelijk lager was dan gebruikelijk, waar het weer ongetwijfeld debet aan zal zijn geweest.
Voorafgaande aan het seniorengeweld hadden zich ook een vijftigtal kinderen gewaagd aan de 1 (tot 10 jaar) en 2 km (tot en met 14 jaar) waarmee toch weer gesproken mocht worden van een geslaagde Oranje-editie van de Groene Oaseloop.
Winnaars van de 6 km werden thuisloper Sjaak de Blooijs (21.27) en Wietske vd Lans (26.58) uit de Lier en winnaars van de 10 km clubgenoot Gerard de Lange (35.51) en Carola Nell (43.55) van de bekendste plaatselijke boerenfamilie.

Na de Rotterdammarathon valt er altijd even een stilte op de regionale loopkalender, maar daar komt de komende weken weer verandering in. Vooral de Westlandse weg- en baanwedstrijden zullen weer veel AVW’ers op de been brengen te beginnen bij de Golden Tenloop die altijd op
Hemelvaartsdag wordt afgewerkt. Deze start in het centrum van Delft met als hoofdafstand 10 km (start 15:00 uur). Net als de 5 km (start 13:15 u) is de wedstrijd bij de voorinschrijving al volgeboekt en zullen ruim 3000 enthousiastelingen aan de start staan. De Golden Ten is tevens de tweede wedstrijd van het Agium Runcircuit welke geopend werd met de Arcade Halve in Naaldwijk en in totaal bestaat uit negen (zomer)wedstrijden.
De derde wedstrijd volgt al op zaterdag 14 mei met de Lenteloop in Den Hoorn.

Een andere categorie lopers zal zich aangesproken voelen door de tweede Westlandse Avondinstuif op donderdag 19 mei op de baan van Olympus ’70 in Naaldwijk. Het betreft hier atletiek in de breedste zin met technische onderdelen als polsstokhoogspringen, speerwerpen en verspringen en looponderdelen variërend van 100 meter tot 5000 meter. Voor de AVW’er zullen vooral de 1500 meter (start 19:50 uur) en de 5000 meter (20:30 uur) interessant zijn. Inschrijven kan op de avond zelf.