Roparun en Lenteloop

In 1992 werd voor de eerste keer de Roparun georganiseerd. Een tiental teams vertrok toen op Hemelvaartsdag uit Rotterdam Centrum om anderhalve dag later bij de Eiffeltoren in Parijs te finishen. Sindsdien heeft deze estafetteloop voor het goede doel over ruim 500 km uit Rotterdam Centrum een enorme ontwikkeling doorgemaakt en doen er tegenwoordig meer dan 300 teams mee aan dit evenement, die samen ruim 5 miljoen euro weten op te halen.
Dit jaar was er sprake van de 25e editie en waren er twee startplaatsen, te weten Hamburg en Parijs. Alle teams kwamen maandagmiddag tussen 12 en 6 op de Coolsingel aan, wat altijd tot emotionele taferelen leidt. Het goede doel betreft namelijk de strijd tegen kanker en vrijwel iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die daar door getroffen is. Het motto ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’ bleek ook dit jaar weer een bijzonder aansprekende te zijn en zal vele lopers onderweg tot steun zijn geweest in de nachtelijke loopuren.

Op Pinksterzaterdag stonden ook in Den Hoorn behalve veel kinderen (zie foto) ruim 500 lopers aan de start op de 5 en de 10 km bij de Lenteloop, waaronder een tiental AVW’ers. Op de 10 km leverde Kim Noordzij een opvallende prestatie door een pr te lopen in 38.54. Dit betrof de derde wedstrijd van het Agium Runcircuit, bestaande uit in totaal 9 wedstrijden door het Westland.
De vierde wedstrijd van dit circuit volgt volgende week al. Op vrijdagavond 27 mei staat namelijk in Ter Heijde voor de tiende keer de gelijknamige Omloop op het programma. Om 19:30u start de 5 km en drie kwartier later de 10 kilometer (2 rondes van 5). Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om het strand weer op te nemen in het parcours. Het kleine Westlandse dorp aan de zee blijkt toch onlosmakelijk verbonden te zijn met wind, zee en strand.

Tenslotte nog aandacht voor 2 typische verenigingszaken:
-  op de website is het beleidsplan van AV Waterweg van 2016 tot 2020 gepubliceerd. Mochten er na het lezen ervan vragen zijn dan kunnen deze worden gesteld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- vrijdag 3 juni organiseert de jeugdgroep van AVW de allereerste AVW-pubquiz. In zelf samengestelde teams kunnen vragen worden beantwoord over allerlei onderwerpen inclusief het raden van geluidsfragmenten en benoemen van foto’s. Het is toegestaan om een partner mee te nemen die geen AVW lid is. Elk team moet bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Deelname is geheel gratis (exclusief drankjes) en de locatie is uiteraard het eigen clubhuis. Daar zal in de hal ook een deelnemerslijst worden opgehangen. Een leuk initiatief tussen al het hardloopgeweld!