AVW voor 8e keer present in Maaslandloop

IOok dit jaar zal weer een team van AVW vertegenwoordigd zijn bij de 8e editie van de Maaslandloop. Deze estafetteloop over 360 km wordt altijd georganiseerd in het Sport en Spel weekend en zal dit jaar op vrijdagmorgen 10 juni van start gaan. Centraal staat het goede doel waarvoor sinds 2009 in totaal al 165.000 euro bijeen is gebracht.
Er zullen vanuit het feestterrein aan de Doelstraat zes teams van start gaan bestaande uit 10 tot 12 lopers en een handvol begeleiders in de functies van chauffeur, voorfietser, kaartlezer en cateraar.
De route voert wederom door het fraaie rivierengebied van Nederland met rust- en keerpunt in Wageningen.
Het gekozen goede doel voor 2016 betreft de Stichting Jarige Job, welke geld inzamelt voor Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek bij de ouders. Jarige Job maakt een einde aan deze pijnlijke situatie en biedt de ouders een verjaardagsbox van € 35,- aan. In de box zit feestelijke versiering, een traktatie voor op school, mooie cadeaus en lekkers voor thuis.


AV Waterweg heeft door middel van diverse acties (verkoop van bloemen, estafetteloop, opbrengsten Zadkine bij Rotterdam Marathon) en een tiental sponsors al vele euro’s binnengehaald en is nu helemaal klaar voor het startsignaal op vrijdagmorgen 7:30 uur. Net als eerdere jaren zal er in twee groepjes van 5 lopers etappes van 30 tot 50 km worden gelopen met telkens 4 fietsers en 1 loper, die om de kilometer wordt afgelost. De navigatie zal plaatsvinden middels GPS-horloges waarop de te lopen route is ingeprogrammeerd. Fout lopen is daardoor nauwelijks nog mogelijk.
Uitgaande van een tempo van 5.24 min/km zal het team zaterdagmiddag rond 3 uur terug in Maasland zijn, waarna een uitgebreide huldiging zal plaatsvinden op het feestterrein.
De volgende lopers moeten de klus gaan klaren:
Jolande van der Burg, Anita Krans (beide ook verzorgers), Jacqueline Jordaan, José Jans, Nell Eichhorn, Liselot van Rest, Wernher van der Hoek, Jos van Asselt, Dim Mureau, Paul Wolters, Martin den Hamer en Fred Lantinga. Zij zullen ondersteund worden door de chauffeurs Jaap van Berkel en Leo Jansen en teamcaptain Lieuwe van Loon.
Allen veel succes en plezier gewenst!!
Met dank alvast aan de sponsors Daamen Management Advisering, Huisartsenpraktijk de Kade, Integrale Zorggroep Eerstelijn Rijnmond (IZER), Argos ErOpUit, Albert Heijn Maasland, Locked Safe Holland Hurwenen, Van Omme & De Groot, Dutch Flower Foundation en Timmerbedrijf Andre van Boheemen.