Clubkampioenschap 5 km en afsluiting beginnerscursus

Op donderdag 23 juni zal bij AV Waterweg het jaarlijkse clubkampioenschap over 5 km worden georganiseerd. Behalve voor de vaste leden staat de wedstrijd open voor deelnemers aan de beginnersgroep, die eind maart begonnen zijn aan een cursus onder leiding van een viertal gediplomeerde AVW-trainers en nu in staat worden geacht om 5 km achter elkaar hard te lopen.
Het startschot zal klinken rond 20:30 uur in het parkje naast de 400-meter asfaltbaan. Het fietspad wordt gevolgd tot de manege waar linksaf de Schenkeldijk wordt ingeslagen. Voor de spoorbomen gaat het dan rechtsaf het nieuwe fietspad op langs het meer tot aan de Spuidijk en terug via het Oranjepad, langs de manage eindigend in een eindsprint op de baan.
Er zullen startnummers klaar liggen in de kantine, waar vandaan om 20:00 uur kan worden vertrokken voor een warming-up. Na de wedstrijd volgt eerst de huldiging van alle beginners en vervolgens de prijsuitreiking van de lopers en loopsters uit de diverse categorieën.thuis.


Alweer ruim een week geleden leverde het AVW-team een puike prestatie bij de 8e Maaslandloop. Vrijdagmorgen om 7:30 uur vertrokken ze bij prachtig zonnig weer vanaf het feestterrein aan de Doelstraat in Maasland waarna een bijna vlekkeloze estafette van 360 km volgde door het rivierengebied van Nederland. Alleen de miezerregen op zaterdag viel wat tegen maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de enthousiaste ontvangst van de bezoekers in Maasland.  Tijdens de huldiging van de 6 gefinishte teams werd ook de opbrengst van de Maaslandloop 2016 bekend gemaakt, te weten ruim 27 duizend euro! Mooi bedrag voor de Stichting Jarige Job zodat vele Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar van armlastige ouders de mogelijkheid kan worden geboden om dit jaar hun verjaardag te vieren. Jolande van der Burg, Anita Krans, Jacqueline Jordaan, José Jans, Nell Eichhorn, Liselot van Rest, Wernher van der Hoek, Jos van Asselt, Dim Mureau, Paul Wolters, Martin den Hamer, Fred Lantinga, Jaap van Berkel, Leo Jansen en last but not least teamcaptain Lieuwe van Loon gefeliciteerd met jullie teamprestatie!!

Afgelopen vrijdag werd in Kwintsheul de vijfde loop van het Westlandse Agium Runcicuit afgewerkt. De Oranjeloop staat in oneven jaren altijd in het teken van de plaatselijke kermis en in even jaren vaak van de oranje versierde straten, maar daar was door de afwezigheid van Oranje op het EK in Frankrijk dit jaar geen sprake van. Winnaars van de 10 km dorpsloop werden Michael Gebrehiwet van AV Sparta in 32.22 en Rose Enthoven van loopgroep PK in 37.02. Snelste clubgenoot was Gerard de Lange in 36.34