Marc en Marieke clubkampioenen 2016

Afgelopen donderdag werd bij AV Waterweg het jaarlijkse clubkampioenschap over 5 km georganiseerd. Bijna 70 clubleden en 15 beginners werden om 20.20 uur weggeschoten door wedstrijdorganisator Ruud Wessels in het parkje naast de 400-meter asfaltbaan. De weersomstandigheden waren niet optimaal te noemen want door de warme vochtige lucht werden vooraf al heel wat zweetdruppels vergoten. Het parcours ging net als vorig jaar via de Schenkeldijk naar het nieuwe fietspad langs de Oranjeplassen. Halverwege werd gekeerd bij de Spuidijk waarna de laatste 2 km over de Oranjedijk voerden met de finish op de baan.
Bij de vrouwen geen verrassende winnares want net als voorgaande jaren was Marieke Boekestijn-Bourquin weer ruim de snelste (19.59) met Marja Zwijnenburg als tweede (21.39) en Karlijn ten Kate (23.08) op een derde plek.
Na 5 overwinningen op rij van Gerard de Lange moest de trainingscoördinator dit jaar zijn meerdere erkennen in de bijna 10 jaar jongere Marc Meeder. Marc kwam op de Spuidijk langszij bij Gerard en nam uiteindelijk zo’n 100 meter afstand van de oude kampioen: 17.34 om 17.49. Coming man Kim Noordzij legde beslag op de derde plek in 18.38. Nieuwkomer Elias Noordam liep verrassend naar de vierde plaats kort achter Kim.
Ook de 15 beginners wisten hardlopend de 5 km te volbrengen met  Dave Blankestijn (22:58) en  Hellen Groeneweegen (28:29) als snelsten. Na afloop werden in een volle kantine certificaten uitgereikt aan de beginners en de eerste 3 AVW'ers in elke categorie.
De kampioenen van dit jaar:
Hsen Kim Noordzij, H40 Marc Meeder, H45 Jos van Asselt, H50 Gerard de Lange, H55 Ton ten Kate, H60 Ronald Kolloffel en H70 Jaap van Berkel.
VSen Marieke Bourquin, V40 Marja Zwijnenburg, V45 Diana van der Ent en V50 Jolande Mastrigt.

Komende zaterdag (2 juli) gaat in het centrum van Schipluiden voor de 37e keer de Kadeloop van start, tevens zesde wedstrijd van het Agium Runcircuit. Ook vorig jaar stond de 37e editie al op het programma welke echter geen doorgang vond vanwege de voorspelde tropische omstandigheden. Daar hoeft dit jaar niet voor gevreesd te worden…
Na de kinderlopen van 1 en 2 km beginnen de deelnemers van de 5 en de 12 km om 14.30 uur aan hun wedstrijd door het fraaie polder- en vlietlandschap. De eerste helft van de langste afstand gaat over de Zouteveenseweg naar Vlaardingen waar gekeerd wordt bij de Vlaardingse Vaart en over de smalle kade wordt teruggelopen naar de karakteristieke ijzeren spoorbrug van Schipluiden.  
Een uitstekende laatste loop om als hardloper met een goed gevoel op vakantie te gaan!