Traditioneel gezellig seizoenslot in Schipluiden 

Afgelopen zaterdag stonden in het centrum van Schipluiden zo’n 900 deelnemers aan de start bij de 37e Kadeloop voor wedstrijden over 5 en 12 km.
Wordt de Kadeloop vaak geteisterd door zomerse temperaturen en werd hij vorig jaar uit voorzorg zelfs afgelast, dit jaar zorgde de tot nog toe koele zomer ook op deze dag voor aangename loopomstandigheden met alleen een zuidwestelijke harde wind als tegenstander.
Op de heenweg over de Zouteveenseweg richting Vlaardingen en op de terugweg over de smalle onverharde kade langs de Vlaardingse Vaart kwam die wind dus voornamelijk van de zijkant en konden er bij deze zware loop aan het einde van het seizoen redelijke tijden worden neergezet.
Bij de langste afstand liepen 25 AVW’ers mee, waarvan Gerard de Lange als snelste 50-plusser aan de meet arriveerde in 43.43.
Winnaar bij de mannen werd Michael Gebrehiwet van AV Sparta (38.48) met een minuut voorsprong op René de Lange van AV de Koplopers. Bij de dames was er sprake van een spannende strijd met een serieuze eindsprint tussen Rose Enthoven en Petra Sloots, die nipt in het voordeel werd beslecht van eerstgenoemde (45,31).
De 5 km werd gewonnen door Jeroen van Aken uit Delft (16.00) en Marjolein van Linschoten (20.49).
Opvallend was ook de derde plaats van AVW’er Petra Vos ( 22.35).


Met de Kadeloop gaat het regionale loopseizoen even een rustfase in waarna op 30 juli in Maasdijk de 7e loop van het Agium Runcircuit op het programma staat: de VTM Telecomloop over 5 en 10 km.
Andere data die voor de wedstrijdloper of enthousiast AVW-lid in de zomerperiode worden georganiseerd:
-op zaterdag 13 augustus de achtste loop van het Agium Runcircuit te weten de Bradelierloop in de Lier (5 en 10 km)
-op zaterdag 27 augustus de Run Bike Run met start en finish in de kantine van AVW (5 km hardlopen, 20 km fietsen en 3 km hardlopen)

Deze week is atletiekminnend Nederland natuurlijk in de ban van het EK Atletiek in het Olympisch Stadion van Amsterdam van woensdag 6 tot en met zondag 10 juli. Het zou mooi zijn als bij deze generale voor de Olympische Spelen in Rio de Nederlandse delegatie al flink van zich zal laten spreken. Met als absolute toppers natuurlijk Dafne Schippers en Sifan Hassan.
De AVW-redactie gaat er van genieten en zal over een maandje weer van zich laten horen.