Bradelierloop als testcase na de vakantie 

Komende zaterdag kan in de Lier worden deelgenomen aan de Bradelierloop. Er kan worden gekozen voor de afstanden 5 en 10 km, die beide om 14.00 uur van start gaan net naast het terrein van VV Lyra.
Het betreft de achtste loop van het Agium Runcircuit welke op 24 september zal worden afgesloten in 's-Gravenzande met Westlands Mooiste. In het mannenklassement van de lange afstand staan op het ogenblik Erwin Sparreboom (M45, Olympus '70) en clubgenoot Gerard de Lange (M50) met exact evenveel punten aan de leiding met kort daarachter de snelle senior Michael Gebrehiwet van AV Sparta.
Velen zullen na de vakantie voor het eerst weer een wedstrijd lopen en zal hun duidelijk maken of de rustperiode goed of slecht heeft uitgepakt. Zowel op de 5 als de 10 km zijn in meerdere categoriën prijzen te winnnen, waarbij de organisatie benadrukt dat het aantal vrouwencategorieën tov vorig jaar is uitgebreid. 


Wat verder vooruitkijkend: over 2 weken staat bij AVW in het weekend een dubbel evenment op het programma.
Op zaterdag zal na een jaar afwezigheid de Run Bike Run weer worden georganiseerd, wat inhoudt dat de geïnteresseerde AVW'ers achtereenvolgens 5 km kunnen gaan hardlopen, 20 km fietsen en 3 km hardlopen. Met start en finish letterlijk in de kantine en een afsluitende borrel op het terras is dat altijd een sfeerrijk evenement.
Meer info volgt later.
Een dag later kan op de asfaltbaan worden deelgenomen aan de Kids Run (1 km om 11:00 uur) en Fun Run (5 km om 11.15 uur). Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de alpentocht, waarbij zo veel mogelijk geld opgehaald wordt voor het goede doel, zijnde de bestrijding van alvleesklierkanker. Voor meer info zie de folder hierboven.