Succesvolle Bradelierloop als start van nieuwe loopseizoen 

Onder goede loopomstandigheden vond zaterdag de 31e uitvoering van de Bradelierloop plaats. Ruim 700 lopers, waaronder een dertigtal AVW'ers, stonden om 2 uur aan de start op de Sportlaan voor 1 of 2 rondjes over 5 km. Een mooie test om te zien hoe het na de vakantie met de conditie is gesteld in een prima georganiseerde en gezellige wedstrijd.
Winnaars van de 10 km werden Michael Gebrehiwet (AV Sparta) in 32.01 en Marlies Jongerius van Olympus '70 in 37.31.  Snelste clubgenoot was Gerard de Lange in 35.52 waarmee hij tevens de beste 50-plusser was.
Op de 5 km gingen de prijzen naar Nick van der Poel (Ilion) in 15.50 en Lisan Duijvestijn van Olympus '70 in 17.27. Al met al mooie tijden voor deze achtste wedstrijd in het Fides Runcircuit waarvan op zaterdag 24 september de finale plaatsvindt in ’s-Gravenzande met Westlands Mooiste (5 km en 10 EM).


Volgende week zaterdag (27 augustus) staat de Run Bike Run na een jaar afwezigheid weer op het programma bij AVW. Start- en finishpunt van dit recreatieve evenement liggen letterlijk in de kantine aan de Albert Schweitzerdreef waartussen 5 km wordt hardgelopen, vervolgens 20 km wordt ge(race)fietst en daarna nog eens 3 km met protesterende kuiten wordt hardgelopen.
Start is om 13.00 uur waarbij om de 2 minuten een koppel van start gaat om te beginnnen aan de 5 km hardlopen richting de Spuidijk.
De prestatie is ondergeschikt aan de gezelligheid, die na afloop met een barbecue op het terras nog eens extra wordt benadrukt. Omdat het bovendien erg leuk is om het hardlopen eens te combineren met een andere sport is het raadzaam je naam snel op de intekenlijst in de hal van de kantine te zetten omdat het aantal deelnemers beperkt is. Bij het fietsonderdeel is een helm verplicht, tenzij gebruik wordt gemaakt van een degelijke oma- of opafiets. 

Een dag later kan op de asfaltbaan worden deelgenomen aan de Kids Run (1 km om 11:00 uur) en Fun Run (5 km om 11.15 uur).
Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de alpentocht, waarbij zo veel mogelijk geld opgehaald wordt voor het goede doel, zijnde de bestrijding van alvleesklierkanker.
Inschrijven kan vanaf 9.30 uur in de AVW-kantine.