Mooie loopweekends in het vooruitzicht

Het loopseizoen komt weer snel op gang met vorige week de eerste baaninstuif bij Olympus'70 (1500 en 5000 m) en komende weekends meerdere wedstrijden in de regio.
Zo kan zaterdag in Vlaardingen bij AV Fortuna worden deelgenomen aan de zesde Geuzenloop met als hoofdafstand de 15 km (start 10.00 uur) en op zondag aan de Maasstadloop bij PAC in Rotterdam (10 km). Daarnaast zal op dezelfde dag in Amsterdam een van de grootste lopen van het jaar worden georganiseerd te weten de Dam tot Dam loop over 10 Engelse Mijl.  Te laat om nu nog in te schrijven maar zeker een evenement dat je als loper eigenlijk een keer mee moet maken.
Op zaterdag 24 september gaat tegelijkertijd het van Buuren circuit 2016/2017 van start met de Keukencentrum Tielemanloop in Sommelsdijk (10 km) en eindigt het Westlandse Agium Runcircuit met Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande, net als de Dam tot damloop over de vrij ongebruikelijke afstand van 10 EM. Start van de eerste wedstrijd is om 13.00 uur en van de tweede om 14.30 uur, waarvan de prijsuitreiking van de wedstrijd en het klassement na afloop plaatsvinden op het sfeervolle centrumplein. Clubgenoot Gerard de Lange maakt nog een goede kans om dit klassement te winnen!

havenloop 2015


Zondag 25 september zal wederom de Maassluise Havenloop worden georganiseerd.
Deze recreatieve wedstrijd start op de Markt en is een onderdeel van de dag van Sport en Bewegen (voorheen de Dag van de Duurzaamheid). De tendens is dat de belangstelling voor de loop elk jaar wat toeneemt, zowel van lopers als publiek uit Maassluis en nabije omgeving. Ook getrainde (club)lopers kunnen meedoen maar de doelgroep is de beginnende loper die het als een uitdaging ziet om 1,2 of 3 rondes van 2 km door de binnenstad te rennen. Er is geen inschrijving vooraf en men hoeft dus ook niet aan te geven hoeveel rondes hij/zijn gaat lopen. De start is om 15.00 uur.
Ook voor de jongeren onder de 12 jaar wordt een loop georganiseerd en wel over een afstand van 1 kilometer met start om 14.45 uur. Na het volbrengen hiervan wordt er aan de jongeren een speciale medaille en consumptie aangeboden.
Het parcours is geheel autovrij en deelname is gratis.