Westlands Mooiste en Havenloop met veel zweetdruppels

Hoewel de herfst officieel al begonnen was mochten de omstandigheden afgelopen weelkend bij  Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande en de Havenloop in Maassluis absoluut zomers worden genoemd. Op zaterdag kwamen ruim 400 deelnemers af op de afsluitende loop in het Agium Runcircuit, bestaande uit 9 zomerse lopen in het Westland. Winnaar van de dag op de 10 EM werd Alwin Roovers van Achilles LTV in 54.39, die daarmee Michael Gebrehiwet van AV Sparta 15 seconden te snel af was. Laatstgenoemde werd wel winnaar van het overall klassement van het circuit, op korte afstand gevolgd door AVW'er en vijftigplusser Gerard de Lange die deze dag finishte in een knappe 59.11.
Andere uitslagen van de AVW'ers staan onder dit artikel.

havenloop 2016


Een dag later werd op de Dag van Sport en Bewegen in het centrum van Maassluis weer de  Havenloop georganiseerd.
Door het zonnige warme weer waren de terrassen op de Markt vol en bleek er ook langs het parcours veel belangstelling te zijn. Om kwart voor 3 beet de jeugd tot 12 jaar het spits af voor een wedstrijd over 1 km. Tientallen lopertjes schoten er vandoor na het startschot en kwamen voldaan terug bij het finishdoek, waarmee mogelijk een aanzet werd gegeven tot een lidmaatschap bij AV Fortuna of Olympus ’70 waar pupillen elke week 2x trainen op alle onderdelen van de atletiek.
Om 3 uur mochten de ouderen van start gaan die zich bescheiden opstelden bij de startlijn. Normaal is het een flink gedrang bij een start van een hardloopwedstrijd maar nu leek niemand trek te hebben om op de eerste rij te gaan staan. Recreativiteit ten top! Er konden 3 rondes van 2 km worden gelopen beginnende met de beklimming van de Wip, over de Schans naar de Koepaardbrug, terug langs de Haven en de Zuiddijk en vervolgens via de afrol richting de PC Hooftlaan om via de Noordvliet weer op de Markt te komen. Een sfeervol evenement dat het enthousiasme voor de hardloopsport hopelijk verder heeft aangewakkerd.

Tenslotte nog aandacht voor het ‘Oktoberfest 2016’. Wie heeft niet gehoord van dit grootste bierfestival ter wereld?
Voor de derde keer zal bij AVW deze thema-avond worden georganiseerd. Dat betekent dat er na de training van 6 oktober kan worden aangeschoven aan een van de lange tafels. Vanzelfsprekend zal de aankleding geheel in stijl zijn, dus mocht je een jagershoedje, lederhosen of dirndl hebben, twijfel dan niet en kom er mee naar de kantine!
Aan bier zal het zeker niet ontbreken.

Westlands Mooiste, 's-Gravenzande 10 EM:
Gerard de Lange  59.11, Frank de Bie  1.14.57, Peter Noordam  1.16.26, Arie Hoogendonk 1.17.12, Bert Eeuwijk 1.22.59,  Edwin Vijverberg 1.22.59,  Annemarie Dijksman 1.25.19,  Chris Dijkstra  1.26.30, Rik  Opschoor 1.27.29, Peet Jansen 1.27.29, Gerrit van Beusichem 1.30.22,  Lenie de Visser 1.35.20,  Paul Heskes 1.35.20,  Andre  Bock 1.41.09 en Gilbert  Post 1.41.54.