Crossen en najaarsmarathons in het vooruitzicht

Met de zware Kustmarathon in Zeeland werd afgelopen zaterdag eigenlijk het startschot gegeven voor de najaarsmarathons.
Bijna 1500 lopers kwamen af op deze Zeeuwse loopklassieker die dit jaar extra zwaar was door het hoogtij zodat er door het rulle zand moest worden geploeterd. Winnaar werd thuisloper Tim Pleijte in een fraaie tijd van 2.36.12. Voor AVW stond alleen Lenie de Visser aan de start die de finish bereikte na 5.03.16.
Komende weken volgen nog de marathons van Eindhoven (9 okt), Amsterdam (16 okt) en Etten-Leur (30 oktober).
Andere AVW'ers waren zondag actief in Schiedam bij de Ketelloop die voor het eerst werd georganiseerd vanaf het nieuwe sportcomplex boven de nieuwe A4. Winnaar op de 10 km werd Marc Meeder in 38.00, waarmee hij clubgenoot Gerard de Lange als winnaar afloste. Annemarie Dijksman (foto) bleek net als vorig jaar de snelste dame van allemaal te zijn op de 15 km (1.13.14) en kreeg net als Marc een heuse ketel mee als wisselbokaal.

Oktober is ook de maand dat het crossen van start gaat. Het Runningpoint-crosscircuit in Vlaardingen is helaas ingekort van 4 wedstrijden naar 1 evenement op 22 oktober, maar het aloude crosscircuit van AVW in het Sterrenbos gaat uiteraard onverdroten voort en vanaf dit jaar ook weer met een sponsor!
Op zondag 16 oktober zal het Piepschuimlogo-crosscircuit dus het levenslicht aanschouwen met de eerste cross over 3,6 of 9 km. De wedstrijdorganisatie WOC weet altijd een afwisselend parcours op te bouwen in het groengebied tussen station Maassluis-West en de Schenkeldijk, bestaande uit een ronde van 3 km met meerdere beklimmingen en afdalingen van de dijk, wisselende onverharde ondergronden en lastige obstakels in de vorm van dwars op het looppad neergelegde boomstammen. Aan de vier wedstrijden over 3,6 en 9 km zijn klassementen verbonden waarbij de beste 3 resultaten worden meegeteld. Deze klassementen gaan over 3 km voor jeugd (jongens en meisjes) t/m 15 jaar en over 6 en 9 km voor mannen en vrouwen. Verkleedgelegenheid en inschrijving (vanaf 9.30u) zijn in het clubgebouw van AVW en de start vindt een kilometer verderop plaats aan het einde van de Schenkeldijk. Inschrijving per cross is 5 euro en 15 euro voor een passe partout. Nieuw dit jaar is dat de koffie en thee na inschrijving gratis zijn!
De andere data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 6 en 27 november en 18 december.