Zondag eerste Piepschuimlogo-cross!

Zondag 16 oktober gaat het traditionele AVW-crosscircuit weer van start, bestaande uit 4 crossen over 3,6 of 9 km door het Sterrenbos, gelegen tussen spoor en Waterweg en station Maassluis-West en de Schenkeldijk.
Voor het eerst zal het circuit worden georganiseerd onder de naam Piepschuimlogo-crosscircuit, naar een Maassluis bedrijf dat piepschuimletters en -logo's levert.
Het crosscircuit trekt altijd een vaste groep liefhebbers uit de regio die de beklimmingen en afdalingen van de dijk, de wisselende onverharde paden en de gedeponeerde boomstammen op waarde weten te schatten. Weliswaar is de bodem door de fraaie nazomer nog niet drassig te noemen, maar zeker door de hoogteverschillen is het rondje van ruim 3 km altijd voldoende selectief.
Verkleedgelegenheid en inschrijving (vanaf 9.30u) zijn in het clubgebouw van AVW en de start vindt een kilometer verderop plaats aan het einde van de Schenkeldijk. Inschrijving per cross is 5 euro en 15 euro voor een passe partout (alle 4 de crosen). Voor de jeugd geldt een tarief van 1 euro.
Nieuw dit jaar is dat de koffie en thee na inschrijving gratis zijn!
De andere data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 6 en 27 november en 18 december.
Aan de vier wedstrijden over 3,6 en 9 km zijn klassementen verbonden waarbij de beste 3 resultaten worden meegeteld. Deze klassementen gaan over 3 km voor jeugd (jongens en meisjes) t/m 15 jaar en over 6 en 9 km voor mannen en vrouwen.
Belangrijker is echter dat er met veel plezier wordt gelopen op deze 4 zondagochtenden en men na de inspanning voldaan kan terugkijken. Twijfel dus niet en kom aanstaande zondag  (met of zonder spikes) naar het Sterrenbos!

oktoberfest 2016

Afgelopen week was dat plezier ook te zien bij het jaarlijkse Oktoberfeest van AVW, waarvan de bijgevoegde foto een bewijs mag worden genoemd (Leen van Vlaardingen, Jan Janssen, Anita Krans, Jacques Oostdijk en Theo Roosken).
Opvallendste sportieve prestatie kwam op naam van Bert Eeuwijk die op zondag de 9 oktober de Eindhoven Marathon volbracht in 3.44.27, goed voor een achtste plek bij de 65-plussers.