Eerste Piepschuimlogo-cross voelt zomers aan

Van de regen die op zaterdag was gevallen viel de dag erna niets meer te bespeuren bij de eerste Piepschuimlogo-cross in het Sterrenbos. De uitbundig schijnende zon en de vrijwel afwezige wind gaven daardoor een zomers tintje aan deze herfstcross, die zowel met spikes als gewone schoenen makkelijk belopen kon worden.
Dat wil echter niet zeggen dat de deelnemers fluitend de ronde van ruim 3 km konden afleggen.
De parcoursbouwers hadden namelijk groots uitgepakt met een handvol beklimmingen van de dijk, tientallen doorgang blokkerende boomstammen en slingerende paden. Een genoegen voor de echte crossliefhebber dus wat na afloop op de gezichten viel af te lezen. Jammer dat de opkomst met ruim 70 lopers (waaronder 20 clubgenoten) wat tegenviel, maar mogelijk weerhield het mooie weer velen nog de gang naar AVW. 
Winnaars van de eerste cross werden Hebe Chadwich (AV'40) en Rolf Jansen (de Lier) bij de meisjes en de jongens op de 3 km, Ilvia Hederik (Energie) en Hugo van den Haak (AAC den Haag) op de 6 km en Jolanda Ammerlaan (Thof) en Michiel Bovendeert (Fortuna) op de 9 km. Verdere uitslagen en foto’s zijn elders te vinden op de website.
Op 6 november staat de tweede Piepschuimlogo-cross op het programma gevolgd door een derde en een vierde op 27 november en 18 december. Om in het overall-klassement te worden opgenomen moet aan minimaal drie crossen zijn meegedaan.


1e pscross 2016

 

Aanstaande zaterdag wordt het crossseizoen vervolgd met de RunningPointcross in de Broekpolder in Vlaardingen.
In tegenstelling tot de afgelopen jaren, toen het RunningPoint-crosscircuit 4 wedstrijden besloeg, is er slechts sprake van 1 wedstrijd over 3, 6, 9 of 12 km. De hoogteverschillen zijn minder dan bij de AVW-cross maar mogelijk helpt de voorspelde regen deze week om het parcours door de Broekpolder selectief te maken.
De start is om 13:00 uur en ligt op 400 meter afstand van de Polderpoort waar de inschrijving en kleedgelegenheid is.
I.v.m. een wijziging van de electronische tijdwaarneming binnen AV Fortuna, zal gebruik worden gemaakt van het Ipico Chipsysteem. Dit betekent dat de chip op het startnummer bevestigd zal zijn, waardoor het NIET nodig is om een eigen chip mee te nemen.