RunningPointcross-event vraagt weer om een circuit

Afgelopen zaterdag vond in de Vlaardingse Broekpolder het RunningPointcross-event plaats, bestaande uit een kindercross over 1,5 km en een cross voor junioren, senioren en masters over 3, 6, 9 of 12 km.
Dankzij de regen van de voorgaande dagen bleken spikes op het rondje van 3 km niet overbodig te zijn en moest een aantal keer geslalomd worden langs plassen en modder. De zon maakte het plaatje compleet en zorgde voor fraaie fotoreportages die zijn terug te vinden op de site van AV Fortuna.
Meer dan 50 kinderen vertrokken voor hun 1,5 km en ruim 200 lopers (10 AVW'ers) waren actief op de andere afstanden. Weliswaar ontbreken de lastige dijkbeklimmingen die de AVW-crossen zo karakteristiek maken, maar polder, bos, gras, grind en modder maken deze RunningPointcross tot een must voor de regionale crossliefhebber.
Helaas blijft het dit seizoen bij 1 cross. Hopelijk pakt men volgend seizoen het ritme weer op van een circuit van 4 crossen want dit weekend bleek weer dat de Broekpolder zich bij uitstek leent voor het uitzetten van crossparcoursen.


1e rpcross 2016

 

Komende zondag mag gerust halve marathondag worden genoemd met drie te organiseren wedstrijden van die afstand.
Te beginnnen met de meest opvallende, waarvan het startschot valt om 2:00 uur A.M...; na 5 jaar organiseert AV de Koplopers dus weer de Droomtijdloop waarbij elke deelnemer dankzij het ingaan van de wintertijd om 3:00 uur een bizar snelle tijd kan neerzetten. Er worden twee rondes van ruim 10 km gelopen door de historische binnenstad met zijn drukke uitgaansleven én door de duisternis van het recreatiegebied De Delftse Hout, waar verlichting zal plaats vinden middels fakkels.
Dat dit loopevenement een schot in de roos is moge duidelijk worden uit het feit dat de inschrijving twee weken vantevoren al was volgeboekt.  
Later op de halve marathondag staan de Brabant marathon in Etten-Leur en de DrechtStadLoop in Dordrecht nog op het programma.
Mochten er AVW'ers zijn die mee gaan doen of overwegen mee te gaan doen aan de Brabant Marathon (10, 21 of 42 km) dan kunnen zij eventueel kosteloos meereizen in de bus van Thof Running uit Maasland. Deze vertrekt om 9.15 uur en zal 18.00 uur weer in Maasland zijn. Interesse? Stuur dan een mail naar infDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .