Tweede Piepschuimlogo-cross op zondag 6 november

Komende zondag gaat in het Sterretjesbos om 11 uur de tweede wedstrijd van het nieuwe Piepschuimlogo-crosscircuit van start. Net als bij de zonnige eerste cross van drie weken geleden kan gekozen worden uit 1,2 of 3 rondjes van (ruim) 3 km, uitgezet op de groenstrook tussen station West en de Schenkeldijk. Gelet op de natte weersvoorspellingen deze week zal de cross wat zwaarder worden dan de eerste en is het aan te raden om op aangepast schoeisel te lopen in de vorm van spikes of noppen. Wanneer je het toch op gewone schoenen wilt proberen is waakzaamheid uiteraard geboden. De wedstrijdorganisatie zal het rondje middels slingerwegen, dijkbeklimmingen- en  boomstammen nog wat selectiever maken waarmee de echte crosser op zijn wenken wordt bediend.
Behalve dat crossen een leuke afwisseling is op de asfaltlopen is het ook goed voor de loopcoördinatie waarbij de spieren op een iets andere manier belast worden en chronische blessures mogelijk worden voorkomen.
Inschrijven voor de cross kan vanaf 9.30u in het clubgebouw van AVW waarvandaan het 1 km lopen is naar de start. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Voor de wedstrijd zijn koffie en thee gratis.
De andere data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 27 november en 18 december. Aan de vier wedstrijden over 3,6 en 9 km zijn klassementen verbonden waarbij de beste 3 resultaten worden meegeteld. Deze klassementen gaan over 3 km voor jeugd (jongens en meisjes) t/m 15 jaar en over 6 en 9 km voor mannen en vrouwen.


droomtijdloop 2016

 

Afgelopen zondagnacht liep een tiental AVW'ers de Droomtijdloop in Delft. In felle geelgroene shirts werden ruim 1000 lopers de duisternis in geschoten, die achtereenvolgens de TU-wijk, het (uitgaans) centrum en de met fakkels verlichte Delftse Hout aandeden. Na 2 rondes van 10,55 km finishte iedereeen in een bizar snelle tijd vanwege de overgang van de zomer- naar de wintertijd. Net als 5 en 10 jaar geleden was dit evenement een groot succes mede dankzij het droge en rustige weer.
Volgende kans om mee te doen is eind oktober 2021.

Enkele uren later liepen twee AVW'ers de hele marathon in Etten-Leur. Eite Slootheer liep naar een fraaie 7e plek in zijn leeftijdscategorie (M55) in een mooie vlakke marathon (3.25.55) en ook Erik Klok mocht met 3.50.47 terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
Ook komende zondag zullen een aantal clubgenoten de klassieke afstand van 42,2 km gaan afleggen bij de Berenloop op Terschelling, die deels over het strand voert. Volgende week meer daarover.