Modder en regen bij tweede Piepschuimlogo-cross

Na de zomerse ouverture 3 weken eerder volgde afgelopen zondag een echte moddercross bij AV Waterweg, die werd afgesloten met een enorme hoosbui inclusief hagelstenen. Op spikes of loopschoenen met een degelijk profiel viel er echter prima te lopen over het grasparcours met dijkbeklimmingen en slingerpaadjes door het Sterrenbos. Bij aanvang maakten de lichte regen en de koude wind de kledingkeuze wat lastig maar eenmaal onderweg zullen de lange tights en lange shirts toch snel als te warm ervaren zijn. Helaas viel de opkomst wat tegen en stokte de teller net als bij de eerste cross bij zo'n 70 deelnemers. Positief punt was de opvallende aanwezigheid van een tiental rode shirts van buurvereniging Thof Running uit Maasland! 
Winnaar van de lange cross (ruim 9 km) bij de mannen werd opnieuw Michiel Bovendeert van AV Fortuna, op de 6 km was zijn clubgenoot Monique Leentvaar bij de vrouwen en Maarten Bakker van Olympus '70 bij de mannen de snelste. De jeugdwedstrijd over 3 km werd een prooi voor Joyce Verheezen van Fortuna en Daan Kaarsemaker uit Maasdijk.
De volgende data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 27 november en 18 december.


piepschuim2 2016

Aan de andere kant van Nederland liepen op dezelfde zondag vier AVW'ers een hele marathon op het Waddeneiland Terschelling. Voor de twintigste keer stond daar in het eerste weekend van november de Berenloop op het programma. Vooral de halve marathon is erg populair en trok ook dit jaar weer bijna 4000 deelnemers. Grootste uitdaging is echter de hele afstand, waarvan de route voert over het hele eiland, van West naar de Boschplaat en terug door de polder, de duinen, het bos en over het strand.
Start en finish vonden plaats onder de Brandaris.
Alle vier de AVW'ers wisten het pittige parcours binnen de 4 uur af te leggen, waarbij de tijden - zoals het hoort - opliepen met de leeftijd:
Martin den Hamer 3.24.32, Ton ten Kate 3.32.47, Lieuwe van Loon 3.43.22 en Hans Knoop 3.56.51.

Over 2 weken (zaterdag 19 november) wacht een nieuwe loopuitdaging op het strand in de vorm van de Halve Marathon van Monster die al voor de 42e keer georganiseerd zal gaan worden en al tal van memorabele (windrijke) edities heeft gekend.
Leg de datum dus nu al vast in je agenda!