Kom zondag naar de Piepschuimlogo-cross!

Komende zondag zal bij AVW alweer de derde Piepschuimlogo-cross van start gaan.
Na een bijna zomerse opening in oktober volgde 3 weken geleden een cross die al wat selectiever was vanwege de drassige bodem en met de vele regen van de afgelopen weken belooft het op 27 november nog een stuk pittiger te worden voor de deelnemers aan de 3, 6 of 9 km.
Met spikes of voetbalschoenen kunnen de gladde dijkafdalingen en modderige paden het best bestreden worden al zijn er ook veel gedeeltes waar men met gewone schoenen ook prima uit de voeten kan. 
Net als bij de eerste 2 crossen zal er onderweg weer over boomstammen gesprongen moeten worden en zijn er vele lussen in het parcours opgenomen, waardoor het loopritme telkens weer verstoord wordt. Ideaal voor de coördinatie en het uithoudingsvermogen.   
Nadat het startschot in het Sterrenbos om 11 uur geklonken heeft zullen er naar verwachting een honderdtal crossers beginnen aan hun 1, 2 of 3 rondjes tussen station Maassluis-West en de Schenkeldijk. Vanaf half tien is de inschrijving in het clubgebouw aan de Albert Schweitzerdreef geopend, waarvandaan het een kleine kilometer lopen is naar de start. De vierde en laatste cross wordt op zondag 18 december gelopen.


piepschuim2 2016


Afgelopen weekend waren veel AVW'ers te zien bij twee echte loopklassiekers te weten de regionale halve van Monster (21 km) op zaterdag en de nationale Zevenheuvelenloop in Nijmegen (15 km) op zondag. Beide dagen blies er een harde zuidwestenwind waarvan vooral de (strand)lopers in Monster veel last hadden. Liefst 9 km moesten zij langs de vloedlijn over soms rul zand tegen de wind opboksen waardoor de tijden op de halve marathon een kleine 10 minuten langzamer bleken te zijn dan gebruikelijk.
Ondanks dat de wind op zondag nog wat heftiger was hadden de lopers in de bossen van Nijmegen er veel minder last van en verschenen er scherpe tijden op de klokken zoals de winnende tijden van Joshua  Cheptegei (42.08) en de Nederlandse Susan Kuiken (49.30) bewezen. Twaalf AVW'ers hadden de reis naar het oosten aanvaard waarvan Dennis Hendriksen (1.08.15) en Annemarie Dijksman (1.12.48) de snelsten waren.

Tenslotte nog de mededeling dat de voorinschrijving voor de Ruitenburg Halve van 22 januari 2017 gestart is. Voor de 23e keer staat de halve marathon op het programma en sinds 2011 onder de huidige naam. Ruim de helft van de vereniging is op deze zondag van januari altijd actief als vrijwilliger of deelnemer en doet Maassluis voor 1 dag veranderen in een hardloopstad. Klik hier voor meer info en de link naar de voorinschrijving.