Fijne derde wintercross bij AVW

Bijna 100 hardlopers stonden zondag aan de start bij de derde Piepschuimlogo-cross van AVW. De omstandigheden waren hen goed gezind met een temperatuur van net boven het vriespunt met een doorbrekende zon en nauwelijks wind. De natte grond maakte het lopen echter zwaar evenals de obstakels die de parcoursbouwers hadden ingebouwd (dijkbeklimmingen) en neergelegd (boomstammen). Gevolg was dat iedereen na zijn 1,2 of 3 rondjes van ruim 3 km met een voldaan gevoel kon neerploffen op het plastic zeil bij de finish om van schoenen te wisselen of warme kleding aan te doen.
Winnaars van de dag werden Joyce Verheezen (Fortuna) en Rolf Jansen (De Lier) op de 3 km bij de jeugd tot en met 15 jaar, Claudia van Rijn (Leiden Atletiek) en Maarten Bakker (Olympus '70) op de 6 km en Michiel Bovendeert (Fortuna) op de 9 km. Hij deed dit voor de derde achtereenvolgende keer en is daarmee dus al zeker van de eindoverwinning in het cricuit.
Op 18 december volgt de vierde en laatste (kerst)cross en zullen na afloop alle klassementen worden opgemaakt en de prijzen uitgereikt.


piepschuim3 2016


Zaterdag 3 december klinkt op de baan van AV Fortuna om 11:00 u het startschot voor de 5, 10 en 21,1 km. De laatstgenoemde afstand maakt deel uit van het Agium halve marathoncircuit, bestaande uit 6 halve marathons.
Na Oostland en Monster is deze prestatieloop in de Broekpolder dus alweer de derde in de reeks. Het parcours van de halve marathon zal gelijk zijn aan vorig jaar en dus niet meer het gedeelte over de Foppenplas richting Maasland bevatten. Kort gezegd worden er twee rondes gelopen om het golfterrein, waarvan een paar km over een schelpenpad. Een mooie, geheel autovrije route die de reis naar Vlaardingen zeker waard is!

Omdat er nooit teveel aandacht gegeven kan worden aan het loophoogtepunt van het jaar bij AVW hierbij nogmaals de mededeling dat de voorinschrijving voor de Ruitenburg Halve van 22 januari 2017 gestart is. Reeds 50 voorinschrijvingen staan er genoteerd. Voor de 23e keer staat de halve marathon op het programma en sinds 2011 onder de huidige naam. Zie hier voor meer info en de link naar de voorinschrijving.