Zondag finale Piepschuimlogo-crosscircuit

Aanstaande zondag 18 december gaat om 11 uur de vierde en laatste cross van het eerste Piepschuimlogo-circuit van start. Van een echte wintercross zal qua weersomstandigheden opnieuw geen sprake zijn maar de organisatie zal alles in het werk stellen om in ieder geval een aangename kerstsfeer te creëren. Deelnemers aan eerdere crossedities weten dan wel waar op gedoeld wordt.
Het parcours zal net als de voorgaande 3x selectief worden gemaakt middels beklimmingen van de grasdijk, modderpaden en boomstammen en ook nu mag er van uit worden gegaan dat het rondje dankzij alle ingebouwde slingerpaden een stuk langer zal zijn dan de officieel genoemde 3 km.
Er kan gekozen worden uit het lopen van 1,2 of 3 rondes. De start is achter de dijk ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Schenkeldijk en het keerpunt net voor Avonturis. Inschrijven en verkleden kan vanaf half 10 in de kantine. Na afloop is op dezelfde plaats de prijsuitreiking  voor de klassementen over de diverse afstanden, te weten de 3 km voor de jongens en meisjes, de 6 km voor dames en heren en de 9 km voor heren.


piepschuim3 2016


Afgelopen zondag waren 30 clubgenoten actief bij de 29e Bruggenloop in Rotterdam in een totaalveld van liefst 12.000 lopers, allen voorzien van een looplampje die in de schemering een lichtgevende slinger vormden over de zes bruggen. De finish lag bij De Kuip waar even na kwart over vier de Nederlandse topatleet Khalid Choukoud als eerste arriveerde in een parcoursrecord van 45 minuten en 25 seconden.
Snelste AVW'er was Wouter van Rossum in een mooi pr van 1.00.15 en snelste clubgenote Annemarie Dijksman in 1.12.13.
Hopelijk krijgt de AVW-cross van aanstaande zondag minimaal een gelijkwaardige toeloop van blauwwitte atleten!

Na de vierde cross zal de aandacht bij de club volledig uitgaan naar de 23e halve marathon van Maassluis die sinds 2011 onder de naam Ruitenburg Halve bekend staat. Op 22 januari 2017 zal om 1 uur op de Jan Schoutenlaan dus weer het startschot klinken voor de halve marathon en de 5 en de 10 km. De voorbereidingen zijn uiteraard al in volle gang en ruim de helft van de vereniging is op deze zondag van januari altijd in touw als vrijwilliger of deelnemer.
De voorinschrijving is een maand geleden gestart waarvan de link te vinden is op de website .
Meer info volgt de komende weken.