Mooi slot van eerste Piepschuimlogo-crosscircuit

Windstil weer, een vochtige ondergrond en een parcours met veel bochten, beklimmingen en obstakels waar de parcoursbouwers zo enthousiast mee bezig waren geweest dat het rondje liefst 3,5 km lang bleek te zijn geworden; de deelnemers aan de vierde Piepschuimlogo-cross troffen dus ideale omstandigheden om zich op een winterse zondagmorgen op uit te leven.
Om 11 uur 'schoot' wedstrijdorganisator Ruud Wessels de dikke 80 deeelnemers weg voor 1, 2 of 3 rondes door het Sterrenbos.
Enkelen liepen nog voor het klassement dat wordt opgemaakt uit de beste 3 klasseringen die bij de 4 crossen zijn neergezet en anderen voor de dagoverwinning. Die ging op de 3 km voor de jeugd naar Joyce Verhezen (Fortua) en Daan Kaarsemaker (Maasdijk) waarmee zij tevens eindwinnaar werden.
Op de 6 km voor senioren sloegen Monique Leentvaar (Fortuna) en Maarten Bakker (Olympus) dezelfde dubbelslag.
Op de 9 km mocht opvallend worden genoemd dat de overall dagoverwinning naar een dame ging in de persoon van Kristel van den Berg (Energie), net voor Paul Jansen (Olympus), die daarmee tweede werd in het eindklassement achter de ongenaakbare Michiel Bovendeert (Fortuna). Michiel won de eerste 3 crossen en beperkte zich in de laatste cross tot een rondje met zijn 7-jarige dochter. 
Na afloop volgde een sfeervolle prijsuitreiking waar Henno Jacques bedankt werd voor zijn sponsoring en de nummers 1,2 en 3 van de diverse afstanden een klein aandenken en motiverende woorden van Ruud kregen. Al met al een geslaagde finale van het eerste Piepschuimlogo-crosscircuit.


piepschuim4 2016

 

 

Er werd meer gelopen in de regio het afgelopen weeekend, waarbij enkele opvallende prestaties van AVW'ers vielen te noteren.
Zo liep Wouter van Rossum op de halve marathon van Linschoten naar een dik pr van 1.27.32 en liep Marieke Bourquin op Ameland (Adventure Run) naar een tweede plaats bij de V35 op dezelfde afstand in 1.33.42.
Meest in het oog sprong echter de prestatie van Annemarie Dijksman die in Spijkenisse met behulp van haas Martin den Hamer de marathon wist af te leggen in een tijd van 3.48.40, waarmee ze meteen in de toptien aller tijden van de AVW-vrouwen terechtkwam. Proficiat Annemarie! Ook Chris Dijkstra waagde zich 'aan de overkant' aan de klassieke afstand en finishte in 4.03.06.

Komende weken kan het vizier bij AV Waterweg nu volledig gericht gaan worden op de 23e halve marathon van Maassluis, ofwel de zevende Ruitenburg Halve.
Op dinsdagavond 3 januari zal eerst het nieuwe jaar worden ingeluid met een nieuwjaarsreceptie in de kantine.