Op 22 januari is Maassluis weer loopstad

Na het succesvol verlopen Piepschuimlogo-crosscircuit komt bij AVW het volgende te organiseren evenement met rasse schreden naderbij, wat meteen het sportieve clubhoogtepunt van het jaar moet worden.
Zondag 22 januari zal namelijk voor de 23e  keer aan de Jan Schoutenlaan de halve van Maassluis van start gaan en voor de zevende keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis . Op de achtergrond zijn de voorbereidingen op deze wedstrijd al maanden geleden in gang gezet want er komt veel bij kijken om een evenement voor bijna 1000 deelnemers in goede banen te leiden. Er zijn bijvoorbeeld al zo'n 80 vrijwilligers nodig langs het parcours en in en rondom de sporthal.
Om 13:00 uur zal zowel voor de halve marathon als de 5 en 10 km het startschot klinken en zullen alle deelnemers over de Westlandseweg richting centrum lopen. Het parcours van de halve marathon is iets gewijzigd t.o.v. vorig jaar. De eerste 8 km gaan weer naar het centrum en vervolgens over de Rozenlaan en de Parallelweg terug naar Maasluis-West. Achter het clubgebouw van AV Waterweg wordt dan op de Schenkeldijk rechtdoor gelopen over de Oranjedijk langs de manege tot aan de Spuidijk waar linksaf wordt geslagen. Over het nieuwe fietspad gaat het dan naar de rotonde voorbij het Oranjekanaal en rechtsaf naar de Bonnenlaan. Via de Staelduinlaan wordt de Maasdijk bereikt waarlangs het 6 km lang teruggaat naar de finish aan de Jan Schoutenlaan.

Meer info over de wedstrijd (inschrijfgeld, kleedgelegenheid, tijdregistratie) is elders te vinden op de website.
Ook voorinschrijven kan daar nog steeds. De wedstrijd maakt tevens deel uit van het Agium halve marathoncircuit, dat bestaat uit 6 halve marathons in de regio.


RHM 2016


Komend weekend kan worden deelgenomen aan diverse nieuwjaarslopen waarvan die in Hoek van Holland ongetwijfeld de meeste AVW’ers zal trekken.
Het afwisselende parcours (rondjes van 2,5 km) loopt evenals voorgaande jaren in en rond het wandelgebied De Rondgang.
Start is om 11 uur en is bij de ingang van HVC ’10. Een verloting met aantrekkelijke prijzen op startnummer sluit het evenement af.