Marathonvoorbereiding start zondag bij AVW  

Na de zeer geslaagde Ruitenburg Halve van 22 januari dienen zich de volgende regionale loopevenementen al weer aan.
Afgelopen zaterdag beet het Vlaardingse AV Fortuna min of meer het spits af betreffende de voorbereiding op de Rotterdammarathon van zondag 9 april met een testloop door de Broekpolder over 25 km en komende zondag volgt AV Waterweg met een marathontrainingsloop, waarbij gekozen kan worden uit 1 tot 5 rondjes van 6 km door de Oranjepolder.
Lange trainingslopen (>25 km) zijn onmisbaar wanneer je een marathon goed wilt volbrengen en met in totaal drie trainingslopen biedt AVW de gelegenheid om dat in groepsverband te doen.
De start van de drie lopen zal op verzoek van veel deelnemers reeds om 10 uur plaatsvinden, waar het de voorgaande jaren nog standaard 11 uur was. Het gelijkmatige tempo zal worden aangegeven door clublopers, variërend van 4.30 tot 6.30 min/km. Het parcours voert in een soort van vierkant over de Oranjedijk, de Korte Kruisweg, de Lange Kruisweg, de Schenkeldijk en het fietspad langs de Albert Schweitzerdreef. Verzorging met water en thee is aanwezig bij het start- en finishpunt direct naast het clubhuis. Ook is het mogelijk om daar eigen drank neer te zetten.
De volgende trainingslopen staan gepland op 26 februari en 19 maart.


mtl 2017


Er staan komend weekend nog meer wedstrijden op de loopkalender waaronder de bekende Midwintermarathon in Apeldoorn door de fraaie natuur van de Veluwe.
Dichter bij huis kan in Bleiswijk op zaterdag worden deelgenomen aan een speciale wedstrijd die start  in de kas en bedrijfsruimte van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan. In totaal vier afstanden zullen worden gelopen waaronder twee voor kinderen. De 5 km start om 15:00 uur en de 10 km om 13:30 uur. Het lopen in de kas geeft natuurlijk een unieke sfeer en zal zeker de Westlandse loper bijzonder aanspreken. De opbrengst van deze zevende Leo Ammerlaan-loop komt geheel ten goede aan Stichting Lach voor een dag en Stichting Baobab Kids.