Marathonvoorbereiding succesvol van start   

Afgelopen zondag werd de eerste AVW-marathontrainingsloop afgewerkt bij windstille nevelige omstandigheden. Voor het eerst startte de testloop al om 10 uur, wat blijkbaar vooral de snellere lopers afschrok want onder de 5 min/km was er geen belangstelling. De hazen vanaf 5.00 min/km konden echter allen aan de bak voor in totaal 70 deelnemers. 
Hoewel de Rotterdammarathon nog 9 weken ver is liepen veel van hen al de volle 30 km (vijf rondjes) waarmee duidelijk werd dat het voor hen tot 9 april vooral belangrijk zal zijn om niet geblesseerd te raken en het aantal trainingskilometers niet te veel meer uit te breiden.  Naast de hazen had AVW ook gezorgd voor een drankpost bij de doorkomst langs het AVW-clubgebouw waar water, thee of eigen sportdrank kon worden genuttigd. Een fraaie scherpe fotoreportage werd vastgelegd door Carry Wilmink, waarvan het resultaat hier is te vinden.
Over drie weken (26 februari) staat trainingsloop twee op het programma.


1tl 2017


Op dezelfde dag als de testloop werd in Apeldoorn de Midwintermarathon gelopen. Sinds enkele jaren wordt de hele marathon niet meer georganiseerd maar daardoor heeft deze klassieker zeker niet aan populariteit ingeboet. De afstanden van 8, 16 en 25 km door het fraaie glooiende bosrijke gebied trokken bijna 15000 (!) deelnemers, waaronder veertien clubgenoten verdeeld over de 8 en de 25 km.

Komende zaterdag (11 februari) organiseert AV Spirit de Heinenoordtunnelloop (25 km). Ook dit is een goede voorbereiding op een voorjaarsmarathon in een wat  ambititeuzere setting dan een trainingsloop. Behalve van de (dubbele) doorgang door de Heinenoordtunnel kan er 'genoten worden van het prachtige Hoeksche Waardse landschap' aldus de organisatie. Start (12.00 uur) en finish zijn op de atletiekbaan van AV Spirit.
Een dag later wordt in Schoorl het NK 10 km op de weg georganiseerd naast lange prestatielopen over 21,1 en 30 km. De lange afstanden starten om 11 uur en het NK om 14.30 uur. In het Noord-Hollandse duingebied is het altijd een drukte van belang bij deze wedstrijd, zowel met recreatieve lopers als een groot deel van de Nederlandse top.