Midden Delfland Halve en tweede marathontrainingsloop   

Afgelopen zaterdag werd in Midden Delfland voor de veertiende keer de gelijknamige halve marathon gelopen. In tegenstelling tot veel voorgaande edities waren de weersomstandigheden lopersvriendelijk te noemen met nauwelijks wind en een milde temperatuur. Het leverde sommige opvallend snelle tijden op waaronder die van de winnaar bij de mannen Patrick Kwist van RA (evenaring van het parcoursrecord van 2004 in 1.10.59).
Snelste AVW'er was Gerard de Lange op een vijfde plaats met 1.18.20. Er waren veel meer clubgenoten op deze thuiswedstrijd afgekomen die start in Schipluiden en over de ijzeren spoorbrug over het fietspad naar Maasland gaat en na de passage door Maasland-centrum verder gaat over de Trekkade en de Duifpolder en de laatste 5 km over dezelfde weg terugvoert naar Schipluiden. 25 blauwwitten waagden zich aan de langste afstand van 21,1 km en 10 beperkten zich tot de 10 km.
De volledige uitslag is terug te vinden op de site van De Hardloper en een fotoreportage op onze eigen sitesite.


mdh 2017


Met nog zes weken te gaan tot de 37e Rotterdam Marathon (9 april) wordt komende zondag bij AV Waterweg de tweede marathontrainingsloop georganiseerd over een afstand van 6 - 12 - 18 - 24 of 30 km.
Net als bij de eerste training zullen er weer clublopers worden ingezet die afhankelijk van de belangstelling tempo's zullen aanhouden van 4.30 tot 6.30 min/km. Na elke ronde van 6 km kan er naast het AVW-clubgebouw gebruik gemaakt worden van de aangeboden of eigen drankjes. Het inmiddels vertrouwde parcours voert de lopers eerst langs de manege over de Oranjedijk richting Korte Kruisweg. Vervolgens wordt teruggelopen over de Lange Kruisweg, de Schenkeldijk, de Maasdijk en de Albert Schweitzerdreef. Al met al een ideale gelegenheid om met gelijkgestemde zielen toe te werken naar een topvorm op de tweede zondag van april!
De start is om 10 uur en inschrijven kan vanaf 9 uur in het clubgebouw.
Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro waarvan 1 euro naar de Stichting Kilometers voor Casper gaat (www.kilometersvoorcasper.nl).