Beginnnen met hardlopen? Doe dat dan op 20 maart!   

Al vele jaren organiseert AVW voor beginnende hardlopers een cursus van 3 maanden, die van start gaat omstreeks de overgang van wintertijd naar zomertijd. In groepsverband ontwikkelen de deelnemers daarbij onder leiding van deskundige en ervaren trainers hun conditie en looptechniek. In 2016 hebben ruim 35 deelnemers met  succes de loopcursus afgesloten dus zal ook in 2017 de cursus worden georganiseerd!
Ter nadere info zal op maandag 20 maart 2017 een voorlichtingsavond bij AV Waterweg worden georganiseerd (aanvang 20:00 uur in het clubgebouw aan de Albert Schweitzerdreef 471). Op deze avond kan iedereen persoonlijk kennismaken met de trainers, wordt een en ander over het programma toegelicht, en zal  Michel de Maat (van de hardloopzaak Runningpoint in Vlaardingen) uitleggen waarom goede hardloopschoenen zo belangrijk zijn en wat een rol speelt bij de keuze van het juiste schoeisel.  De eerste trainingsavond is de dag erna op dinsdag 21 maart.
De trainingen vinden plaats in de nabije omgeving van het clubgebouw van AV Waterweg waar tevens omkleed- en douchegelegenheid aanwezig is. Aanvang van de trainingen is altijd om 19.30 uur op dinsdag- en donderdagavond.
Aan het einde van de cursus wordt er voor iedereen een finale testloop georganiseerd van 5 km. Deze afsluitende loop zal plaatsvinden op donderdag 22 juni, tegelijk met de AVW clubkampioenschappen. Alle cursusdeelnemers die de finish passeren ontvangen als beloning voor de trainingsarbeid een certificaat met daarop de gerealiseerde eindtijd.
Aanmelden voor de cursus kan per e-mail bij Wil Lantinga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)..


ckp 2016


Komend weekend staan er voor de gevorderde lopers twee mooie halve marathons op het programma.
Bovendien kunnen deze lopen gezien worden als een prima voorbereiding op de Rotterdammarathon.

Zaterdag 11 maart gaat om 2 uur in Oostvoorne de plaatselijke halve van Oostvoorne van start, die voor de 34e keer georganiseerd wordt door voetbalvereniging OVV. Het is tevens de slotloop van het 19e van Buuren Running circuit. Vooral vanwege het fraaie parcours door duin en bos is deze halve marathon (naast een 8 km) een echte aanrader.
De dag erna is Den Haag in de ban van de City Pier City loop. Hoofdafstand is daar de halve marathon (start 14.30 u) maar ook op de 5 (11.00 u) en de 10 km (12.00 u) is de opkomst de laatste jaren enorm groot. Met in totaal 40000 deelnemers op de diverse afstanden (ook massale kinderlopen) en een internationaal veld op de halve marathon mag gesproken worden van een enorme loophappening, die jaarlijks voor een gedeeltelijke autoloze zondag zorgt in de centra van Den Haag en Scheveningen.
Ongetwijfeld zal het blauwwit van AVW dit weekend dus te zien zijn in Oostvoorne en Den Haag!