Laatste nerveuze weken voor de marathon breken aan   

Afgelopen zondag werd rond de Oranjeplassen de derde en laatste AVW-marathontraining gelopen over 30 km. Door de flinke concurrentie van soortgelijke lopen in Vlaardingen (AV Fortuna) en Barendrecht (CAV Energie) plus de fraaie Plassenloop in Reeuwijk viel de opkomst op deze zonloze zondag wat tegen, maar het is soms niet te voorkomen dat regionale wedstrijden/trainingslopen overlappen. De wel opgekomen deelnemers konden onder begeleiding van tempolopers echter een prima training afwerken voor de Rotterdam Marathon op 9 april.

Het afbouwen kan nu gaan beginnen om straks in optimaal getrainde en uitgeruste toestand aan de Coolsingel te verschijnen. Daar past komend weekend ook zeker nog een halve marathon in, al dan niet in een aangepast rustiger tempo. Zeker omdat dit niet minder dan de Ruitenburg Halve Westland in Naaldwijk is! Om 2 uur zal aan de Stokdijkkade het startschot klinken voor zowel de 10 als de 21,1 km en zal gefinished worden in het centrum van Naaldwijk.

De wedstrijd is tevens de afsluitende loop van het winterse Agium halve marathoncircuit én de start van het Agium Zomercircuit dat bestaat uit negen wedstrijden tussen de 10 en de 21,1 km in het Westland en op 30 september wordt afgesloten met Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande. Voor degenen die afstanden boven de 10 km te ver vinden is er ook een 5-km circuit dat bestaat uit dezelfde 9 lopen en aanstaande zaterdag om 12.30 uur begint met een 5 km in Naaldwijk.

.


3e MTL 2017

 

Tenslotte nog een medededeling voor de trainers bij AVW: maandag 27 maart om 19:30 uur zal er in de kantine een reanimatiecursus worden gegeven. Belangrijke bijscholing dus voor zowel ervaren als beginnende trainers!