Lachende gezichten op Wilhelminaplein   

Afgelopen zaterdag werd in Naaldwijk het Agium halve marathoncircuit afgesloten en het Agium Zomercircuit begonnen met de Ruitenburg Halve Westland.
Het fraaie zonnige lenteweer trok liefst 1200 deelnemers aan de 5, 10 en 21,1 km, waaronder 35 AVW'ers.
Winnaars van de hoofdafstand werden Patrick Kwist van RA (1.13.04) en Marianne Hoogerbrugge van Olympus '70 (1.32.57). Snelste AVW'er was zoals gebruikelijk Gerard de Lange, die met een tijd van net onder de 1.20 winnaar werd bij de vijftigplussers en daarmee tevens glansrijk winnaar van het halve marathoncircuit.
Gecorrigeeerd naar leeftijd blijkt er in het hardlopende Westland geen maat op Gerard te staan! 

Ook andere AVW'ers finishten tevreden op het Wilhelminaplein zoals op de foto zichtbaar is.


RHW 2017


Voor velen van hen was de laatste serieuze voorbereiding op de Rotterdammarathon van 9 april.

Zoals het de traditie betaamt zal bij AVW in de dagen voorafgaande aan de klassieker de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden (donderdag) en een pastaparty worden georganiseerd (vrijdag).
Zowel voor de marathon- als 10-kilometerlopers bestaat de mogelijkheid om zich in te schrijven voor dit culinaire festijn dat onder leiding staat van clubkok Jan Jansen. Veel koolhydraten stapelen is essentieel in aanloop naar de marathon dus wat is dan leuker dan dit te doen in aanwezigheid van loopmaten die aan dezelfde verslaving lijden? Opgeven kan via een formulier op het mededelingenbord in de hal van het clubhuis.

Voor de dag zelf worden nog vrijwilligers gezocht om water en/of sportdrank aan te geven op de kilometerpunten 13km, 22km en 32km. Wanneer je toch al van plan bent om je clubgenoten te komen aanmoedigen is dit een mooie gelegenheid om hen extra van dienst te zijn. Ook in dit geval is het mogelijk om je aan te melden via het mededelingenbord, waarop je tevens kunt aangeven op welk punt je het liefst wilt staan.

Tenslotte kunnen we de heuglijke mededeling doen dat Patrick van der Spek opnieuw heeft kunnen regelen dat AVW-leden en introducees kunnen beschikken over kleed- en douchegelegenheid op een locatie vlak achter het Hofplein bij het Zadkine College. Kort bij de start/finish-locatie op de Coolsingel dus! Voor deelnemers aan de marathon of 10 km zijn de kosten 10 euro en voor niet-leden 15. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken kun je je opgeven bij Anita Krans of  Liselot van Rest.
Supporters, familie en begeleiders die komen aanmoedigen kunnen gratis naar binnen!
Volgende week meer info over de deelnemers.