Kom maar op met die 42 km!   

Zo'n 15000 hardlopers zullen zich zondag wagen aan de 37e Rotterdammarathon met start en finish op de Coolsingel.
Onder hen ook ca. 25 lopers van AV Waterweg die de afgelopen maanden vele kilometers over het asfalt hebben afgelegd om in optimale vorm aan de start te staan als Lee Towers net voor 10:00 uur zijn 'You never walk alone' aanheft. Hen wacht een avontuur van 42,2 km hardlopen dat vanaf de Coolsingel over de Erasmusbrug voert  naar Stadion Feijenoord en de Slinge, terug naar Noord over de Erasmusbrug en de laatste 15 km richting en rondom de Kralingse Plas en over de Blaak weer naar de Coolsingel.

De laatste weersverwachtingen voor zondag laten een stijgende tendens qua temperatuur zien wat het aantal toeschouwers ten goede zal komen maar voor de lopers geen fijn vooruitzicht is. Vooralsnog lijkt het met de wind mee te vallen, die in Rotterdam ook vaak spelbreker is.


Rottmar 2016

Net als andere jaren zullen er voor de AVW’ers drankposten zijn op de punten 13, 23 en 32 km, waar clubgenoten klaar staan om de eigen sportdranken aan te reiken. Aanstaande vrijdag kunnen de drie flesjes worden ingeleverd bij de traditionele pasta-party in het AVW-clubgebouw. Altijd gezellig en een betere plek om je marathonverhalen te lozen dan bij het thuisfront, dat blij zal zijn eens wat anders te kunnen eten dan die eeuwige pasta.
Ook enkele 10-km-deelnemers zullen bij de pasta-party aanwezig zijn om vast sfeer te kunnen proeven met het oog op een eventuele latere marathondeelname.

Op de marathondag zelf is er voor de AVW’ers kleed-, massage- en douchegelegenheid geregeld bij het Zadkin-college met dank aan Patrick van der Spek.

De volgende AVW'ers (voor zover bekend) zullen zondag aan de klassieke afstand beginnen:
Frank de Bie, Alex Nieuwenhuizen, Annemarie Dijksman, Lenie de Visser, Fred Lantinga, Patrick van der Spek, Eric Klok, Rik van der Have, Edwin Vijverberg, Quirijn Oudshoorn, Chris Dijkstra, Arie Vliegenthart, Lidy Warffemius, Martin Bot, Gilbert Post, Bas Buitendijk, Wouter van Rossum, Jan Ouwendijk, Ruud Wessels, Ruurd van Os, Marianne de Grauw en Bert Eeuwijk.