Dameszondag bij AV Waterweg!   

Zondag 23 april 2017 wordt op de locatie van AV Waterweg aan de Albert Schweitzerdreef voor de negende keer de Ladies Run georganiseerd.
Normaal gebeurt dit een week na de Rotterdam Marathon maar vanwege het Paasweekend staat de loop deze keer een week later op de loopkalender.
Het doel van deze prestatieloop, waaraan uiteraard alleen vrouwen kunnen deelnemen. is geld inzamelen voor een goed doel. De AVW-mannen kunnen bij dit evenement dus slechts een passieve rol vervullen maar enkelen zullen als voor- en achterfietser of parcourswachter toch hun nuttige bijdrage leveren. 

Dit jaar betreft het goede doel de Stichting Dream4Kids, tevens het goede doel van de Maaslandloop die in het tweede weekend van juni plaatsvindt.
De stichting organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Deze kinderen kunnen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids doorbreekt  deze negatieve spiraal en vervult de liefste allergrootste droom van een kind tijdens een droomdag. Het uitkomen van één droom geeft droomkinderen de moed en energie om weer in dromen te geloven.

De Ladiesrun telt vier afstanden, te weten 1, 3, 5 en 10 kilometer. Start en finish zijn op de atletiekbaan van A.V. Waterweg en het startschot van de kortste afstand (voor de jeugd tot 12 jaar) klinkt om 11.00 uur. Tien minuten later vertrekken de overige dames. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt oplopend per afstand 2, 4, 6 en 8 euro. Na afloop zijn er weer prachtige prijzen te verdienen in de Tombola (ca. 12.30 uur).


ladiesrun


Volgende week donderdag zullen ongetwijfeld weer veel AVW'ers te zien zijn bij de traditionele Groene Oaseloop op Koningdag in Maasland. De 6 en 10 km door het fraaie poldergebied rondom het dorp zullen om 13.45 uur van start gaan.
Eerder op de dag kan in Vlaardingen ook worden deelgenomen aan de 70e Havenloop (5 en 10 km om 10.15 uur).