Dames en heren laten zich zien bij Ladies Run   

Net als vorig jaar wilde het met de temperatuur nog niet vlotten bij de Ladies Run, wat veel dames er echter niet van weerhield om afgelopen zondag om 11 uur klaar te staan op de 400-meter asfaltbaan van AVW voor een loop over 1,3,5 of 10 km.
Eerst mochten de de meisjes onder 12 jaar hun loopkunsten tonen op de 1000 meter wat best lang is als je er de eerste 100 meter direct een stevig tempo op nahoudt. Het snelste meisje bereikte al na 4 minuten de finish maar stuk voor stuk kregen de kinderen stormachtige aanmoedigingen van de dames die daarna van start gingen en van de heren die op deze damesdag een functie aan de zijkant vervulden.

Het goede doel van de Ladies Run was dit jaar de Stichting Dream4Kids, tevens het goede doel van de Maaslandloop die in het tweede weekend van juni plaatsvindt.
Na een kort praatje van organisatrice Astrid Wilmink werden de 3, 5 en 10-kilometerlopers weggeschoten waarna ze na 1 of 2 rondes op de baan werden opgewacht door een mannelijke voor- en achterfietser. Onderweg wezen personen van hetzelfde geslacht hen de weg richting Maasdijk en terug. Uiteraard was hier sprake van een recreatieve loop, wat sommige vrouwen er niet van weerhield om er een echt wedstrijdtempo op na te houden. 
Rond kwart over 12 bereikten de laatste deelneemsters aan de 10 km de finish en konden de voorbereidingen worden getroffen voor de uitgebreide tombola in de kantine. Vele prijzen waren door de Maassluise middenstand beschikbaar gesteld met als hoofdprijs een weekendje uit in het oosten van het land. Gedurende het prijzenfestival barstten buiten enkele flinke regenbuien los zodat gesproken mocht worden van een gelukkige timing van het loopgedeelte.
Wederom een bijzonder geslaagde Ladies Run dus die ruim 500 euro opleverde voor de Stichting Dream4Kids.

Op naar de jubileumeditie in 2018!


ladiesrun

Donderdag zullen veel AVW'ers hun gezicht weer laten zien zijn bij de traditionele Groene Oaseloop op Koningdag in Maasland. De 6 en 10 km door het fraaiie poldergebied rondom het dorp zullen om 13.45 uur van start gaan.
Eerder op de dag kan in Vlaardingen ook worden deelgenomen aan de 70e Havenloop (5 en 10 km om 10.15 uur).