Eerste conditietest na de vakantie    

Terwijl de WK atletiek in Londen in volle gang zijn en de ene na de andere topprestatie wordt geleverd komt het regionale loopcircuit ook weer langzaam op gang.
Eind juli stond reeds de VTM Telecomloop in Maasdijk op het programma met ruim 30 AVW'ers aan de start op de 5 en 10 km en komende zaterdag zullen in de Lier een soortgelijk aantal blauwwitten aan de start staan bij de Bradelierloop. Ook daar kan een 5 en een 10 km worden gelopen, die beide om 14.00 uur van start gaan net naast het terrein van VV Lyra.
Het betreft de achtste loop van het Agium Runcircuit welke op zaterdag 30 september zal worden afgesloten in 's-Gravenzande met Westlands Mooiste.
Velen zullen na de vakantie voor het eerst weer een wedstrijd lopen die zal duidelijk maken of de rustperiode goed of slecht heeft uitgepakt. Zowel op de 5 als de 10 km zijn in vele leeftijdscategoriĆ«n prijzen te winnnen, zowel bij de dames als de heren. Zie bradelierloop.nl voor meer info.BrL 2016

 

Wat verder vooruitkijkend:
zaterdag 26 augustus zal vanaf 13:00 uur bij AVW weer de Run Bike Run worden georganiseerd, inhoudende 5 km hardlopen, 20 km fietsen en 3 km hardlopen. Start en finsh liggen letterlijk in de kantine, waarvan uit telkens twee duatleten vertrekken met het beoogde snelste duo als laatstvertrekkenden. Een fietshelm is verplicht maar benadrukt wordt dat het recreatieve aspect voorop staat, ook tot uitdrukking komend in een aangename afsluitende borrel op het terras. Afgaande op de 
daar gebezigde verhalen lijkt iedreen soms winnaar te zijn.
Deelname is in eerste instantie bedoeld voor AVW'ers maar ook enkele 'externe' deelnemers zijn zeker welkom. Via een deelnemerslijst in de kantine of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan men zich opgeven. Zie ook hier.