Hardfietsen tussen het hardlopen door    

Op zaterdag 26 augustus zal bij AVW weer de Run Bike Run worden georganiseerd.
Dit evenement, dat altijd aan het einde van de vakantie wordt afgewerkt, bestaat uit 5 km hardlopen, 20 km fietsen en 3 km hardlopen en staat open voor AVW'ers plus andere belangstellenden, totdat het maximum aantal van 50 deelnemers bereikt is.
Start en finsh van de wedstrijd liggen letterlijk in de kantine, waarvan uit om de twee minuten telkens twee duatleten vertrekken. Aan de hand van door de deelnemer opgegeven tijden wordt om 13:00 uur begonnen met het langzaamste en geƫindigd met het snelste duo.
Na 5 km hardlopen door de Oranjepolder volgt het fietsonderdeel dat met elke fiets mag worden afgelegd met de restrictie dat bij de snellere tweewielers een helm verplicht is. Het fietsparcours betreft 1 grote ronde richting Hoek van Holland met als keerpunt de Haakweg en een terugweg over het fietspad langs de Waterweg met onder meer een stempelpost op de Keersluisheuvel.
Het derde en laatste onderdeel is weliswaar het kortste, maar vanwege de aan fietsen gewend geraakte benen zeker niet het makkelijkste, en beperkt zich tot een rondje Schenkeldijk.
Natuurlijk is het de bedoeling om de afstanden zo snel mogelijk af te leggen maar het recreatieve aspect staat voorop en voorzichtigheid onderweg is dus geboden.

Na afloop is er naast de prijsuitreiking een gezellige borrel en dat alles voor een inschrijfgeld van slechts 5 euro!
Via een deelnemerslijst in de kantine (AVW'ers) of via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (externen) kan men zich de komende week nog opgeven.RBR 2016