Lopen, fietsen, klussen en feesten bij AVW    

Afgelopen zaterdag werd bij AVW onder prachtige weersomstandigheden de jaarlijkse Run Bike Run georganiseerd. Bijna 40 deelnemers hadden zich dit jaar opgegeven voor achtereenvolgens 5 km hardlopen, 20 km fietsen en 3 km hardlopen. Dat waren er aanzienlijk meer dan de afgelopen jaren en gezien de enthousiaste reacties na afloop plus de uitgesproken verwachtingen dat het volgend jaar veel sneller zal gaan, doen geloven dat dat de opwaartse trend niet tijdelijk is.
De nestor van de vereniging Siem Pleijsier (82) en Nell Eichorn vertrokken om stipt 1 uur als eerste vanuit de kantine van AVW en nadat de eerste lopers van de 5 km al op de fiets waren gestapt, vertrokken de vooraf als snelste ingeschaalden Gerard de Lange en Ron van den Berg als laatsten.
Zoals in alle voorgaande edities ook het geval was waren Leen van Vlaardingen en Jacques Oostdijk verantwoordelijk voor de tijdregistratie en legde Carry Wilmink de zwoegende sporters vast op zijn camera.
Het fietsonderdeel maakte na afloop de meeste tongen los. Trage medeweggebruikers moesten het ontgelden, iedereen reed veertigplus langs de Waterweg en een handvol maakte onbedoeld te veel kilometers door een afslag te missen. Contrasterend daarmee was het vaste rustpunt op de Keersluishuivel, waar de goedlachse Fred Lantinga als stempelpost fungeerde.
Het was allemaal snel vergeten want door het goede weer smaakte het bier na afloop uitstekend en vonden de hapjes gretig aftrek.
Leuk dat er bij dit kleinschalige evenement ook een tiental niet-AVW'ers aan de start stonden, die voor slechts 5 euro aan een goed georganiseerde wedstrijd in een sfeervolle ambiance konden deelnemen.


RBR 2016

 

Wel alleen voor leden (plus evt. gast) is het feest dat op zaterdag 7 oktober gevierd wordt. Het is dan namelijk 35 jaar geleden dat de vereniging AVW werd opgericht met toen nog een dertigtal leden. Inmiddels is AVW uitgegroeid tot een actieve, financieel gezonde vereniging van ruim 200 leden zodat een verjaardagsfeestje zeer gepast is. Locatie is InZight (Maasland) en de tijd van 20:00 u tot middennacht. De kosten voor deze avond komen op rekening van de vereniging en er wordt gerekend op een grote opkomst. Ieder lid kan voor 29 september zijn entreebewijs achter de bar ophalen.
Op zondagmorgen 8 oktober 10 uur staat er vervolgens voor de echte liefhebber een anti-katerloop op het programma.

Tenslotte nog aandacht voor dit: in de week van 4 september zullen in de kantine de sloopwerkzaamheden beginnen waarna de bouw van de nieuwe keuken en bar en de vervanging van de kantinevloer zal plaatsvinden. Dit zal zo'n 5 weken duren gedurende welke tijd een tijdelijke bar wordt gecreƫerd bij de ingang van de kantine. Even improviseren dus!